Hirdetés

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - Episode 3: More Than a Feeling teszt - kezünkben a galaxis sorsa

|

A Guardians of the Galaxy: The Telltale Series harmadik epizódjában Peter Quillnek meg kell hoznia élete talán legkomolyabb döntését.

Hirdetés

Eddig meglehetősen komótosan halad a Telltale Games-féle Guardians of the Galaxy széria, a harmadik epizód érkeztével pedig jogosan várnánk el a magasabb fordulatszámot. Ez sajnos csak részben fog bekövetkezni, a játékidő túlnyomó része még mindig a távoli múlt emlékképeivel telik el, ami azért is kellemetlen, mert az eddigi legrövidebb epizóddal van dolgunk.

Hirdetés

Egy régi ismerős

Peter Quill és csapata immár tudja, mire képes a titokzatos Eternity Forge, amely újabb víziókkal ajándékozza meg hőseinket. Sajnos ezek az emlékképek nem sikerültek olyan erőteljesre, mint Mordály múltjának feltárása az előző részben, ezért az általuk generált lassabb tempót is nehezebben bocsátjuk meg a More Than a Feeling címmel érkezett folytatásnak. Az Eternity Forge-nak hála végül az őrzők egy olyan karakterrel találkoznak, aki a legtöbbünknek valószínűleg már nem lesz ismeretlen. Nem szeretném felfedni, hogy kiről is van szó, legyen elég annyi, hogy a Telltale remekül adaptálta őt a játékba.
Ezúttal talán még zenei betétekből is kevesebbet kaptunk, de amikor felcsendülnek az egyébként már ezerszer hallott dallamok, még mindig önkéntelenül mosolyra húzódik az ember szája. Hiába, no, a Guardians of the Galaxy elsősorban mindig is azokat célozta meg, akiknek gyerekkorukban pontosan ezek a nóták szóltak a walkmanjükből - tudjátok, abból a kütyüből, amibe magnókazettát kellett tenni, bizony, ilyen is létezett a távoli múltban. Ezt a korosztályt szolgálják ki a zeneszámok.

Dönts!

Hatalmas szerencsénkre az epizód vége felé nemcsak az akció indul be, hanem a szériában talán először valóban komoly választás elé állítanak bennünket, ami az egész galaxis sorsát döntően befolyásolja majd, ezzel együtt pedig természetesen a további részek sztoriját is képes gyökeresen átírni. Most először történt meg velem a Telltale Games-féle Guardians of the Galaxy közben, hogy nem azonnal rávágtam a választ a sokadik banális kérdésre, hanem hosszú ideig gondolkoztam a döntésemen, sőt azt is elhatároztam, hogy a maradék két epizódot kétféleképpen is végigjátszom majd. Komoly a felmerülő dilemma, én pedig mindkét felkínált döntés végkimenetelét látni szeretném. Ehhez hasonló morális kérdésekből kellett volna jóval többet belecsempészni az eddigi történetbe is, és akkor egyetlen rossz szavunk sem lehetne.

Merre tovább?

A feszültségben gazdag befejezés után természetesen felmerül a kérdés, hogy mi maradt még az írógárda asztalfiókjában, mert jelenleg nem fut a sztoriban olyan konfliktus, amit ne lehetne két bővített mondattal lezárni. Ez pedig azért nagy baj, mert nem érezzük azt az epizódzáró képsorok lepörgése után, hogy máris belevetnénk magunkat a következő fejezetbe. Félig kötelességtudatból, félig pedig a szívünkhöz nőtt karakterek miatt fogjuk befejezni a történetet, ez pedig nem vet túl jó fényt a Telltale csapatára, hiszen a szereplőket kézhez kapták, nem nagyon kellett a jellemükön csavarni ahhoz, hogy működjön közöttük a kémia.

Nem menthetetlen a dolog, de az utolsó két részbe komoly munkát kell fektetniük az alkotóknak, utána pedig pihentetniük kellene a Guardians of the Galaxy vonalat és inkább egy korábbi sorozatukat venni elő újra. Igen, Game of Thrones, rólad beszélek!

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - Episode 3
Az út felénél még nem tiszta, merre is tartunk.
Ami tetszett
  • Szerethető új karakterrel bővült a csapat
  • Egyes döntéseknek végre valódi súlya van
  • Továbbra is tökéletes zeneválasztás
Ami nem tetszett
  • Már nagyon hiányzik a feszesebb tempó
  • Fájóan rövid
  • Túl sok időt töltünk a múltban
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)