Hirdetés

Engalus, a Crytek legelső játéka

|

A Crytek csapata eredetileg nem pálmafákkal kacérkodott, amikor belevágott a játékfejlesztésbe.

Hirdetés

Bármilyen hihetetlen, nem a Far Cry, s még csak nem is a pusztán technológiai demóként bemutatott X-Isle volt a Crytek első projektje.



A bolgár, brit, magyar és ukrán stúdióval is rendelkező német központú Crytek még a 2000-es ECTS (az E3 kistestvérének tartott londoni show) alkalmából mutatta be az Nvidia standján Engalus című, soha meg nem jelent játékát.
A dolog pikantériája, hogy a PC-s fejlesztőként számontartott Crytek első játéka az akkor elérhető konzolokon is napvilágot látott volna.



A német PC Games információi szerint az Engalus leginkább Warren Spector zseniális Deus Exére hajazott. A 22. században játszódó történet főszereplője egy Jordain névre keresztelt zsoldos, aki a harmadik világégés után egy diktátor kegyeltjeként morális kérdéseket felvető problémákat kell megoldjon. Az egyik küldetése során szerez hősünk tudomást egy másik világbeli ereklyéről, a címadó Engalusról. Jordain egyre jobban belegabalyodik az összeesküvések hálójába, amint az események magukkal sorolják. Az FPS és RPG elemek ötvözeteként beharangozott játékban egyebek mellett egy lázadók uralta űrállomásra és az univerzum peremére is eljuthatunk. Helyesebben juthattunk volna, ha az X-Isle techdemó nem nyűgözi le az Ubisoftot, s a franciák nem rendelnek meg egy dzsungeles FPS-t, dinoszauruszok nélkül persze.
Mit gondoltok, jobban jártunk azzal, hogy végül a Far Cry készült el az Engalus helyett?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)