Hirdetés

Egy bug miatt rengetegen uninstallálják a Titanfall 2-t

|

A Respawn szerint csak felfújták az ügyet, de azért a fejlesztők már dolgoznak a hiba kijavításán.

Hirdetés

Néhány órával a hírek felröppenése előtt a Discord-közösségek és a Steam-fórumok azzal lettek tele, hogy egy bugnak köszönhetően "a gépeden futtathatnak kódot a szerveren keresztül". A közösség tagjai felhívták mindenki figyelmét erre a veszélyre, és tudatták, hogy a legjobb védekezés, ha töröljük a Titanfall 2-t a gépeinkről.

Természetesen a Respawn is felfigyelt a dologra, és kiadott egy nyilatkozatot, miszerint nincs mitől tartani: a legnagyobb baj, ami történhet, hogy összeomlik a kliensünk játék közben.

Hirdetés

A kérdéses bug egyébként nagyon hasonlónak tűnik ahhoz, amivel a Valve-nek is meg kellett küzdenie. Egy Blueghost nevű felhasználó szerint a programhiba a következőképp működik:

"Amikor egy, a karakterlimitnél hosszabb nevű játékos próbál meghívni, akkor a program elkezdi felülírni a többi fájlt ahhoz, hogy menthesse az említett nevet. Amikor a fájl kikerül az ideiglenes részlegből, akkor a gépünk elkezdi azt futtatandó kódként értelmezni felhasználónév helyett."

Nem ez az első eset, hogy valamely többjátékos címnek gondja támad a felhasználónevekkel, mindenesetre a Respawn igyekszik mindenkit megnyugtatni, már dolgoznak a megoldáson.

"A fejlesztőink szerint egy egyszerű hibáról van szó, amitől összeomolhat a kliens. Mi nem hisszük, hogy bármilyen komoly fenyegetést jelenthet ez az érintett játékosokra vagy gépeikre nézve."

A stúdió kommunikációs vezetője, Ryan K. Rigney ennél egy fokkal erősebben válaszolt.

"Ma megismerhettem Brandolini törvényét: a baromság cáfolatához sokkal több energia kell, mint a megteremtéséhez."

Egyre csak szaporodnak a Titanfall körüli botrányok, ezért nem csoda, hogy kicsit belefáradtak már a srácok a dologba. Az biztos, hogy a "töröljétek a Titanfall 2-t" és a hasonló felhívások nem fogják meggyőzni arról a Respawnt, hogy érdemes lenne Titanfall 3 fejlesztésének nekilátniuk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)