Hirdetés

Amikor az esti játékod az, hogy megpróbálod frissíteni a Modern Warfare-t

|

Ha van az ember életében olyan pillanat, amikor visszasírja az offline játékok hőskorát, az egészen biztos a "hosszú patchek éjszakája". Például mint a mai, amikor új frissítés érkezett a CoD-hoz.

Hirdetés

Nem titok, nem is vagyunk rá büszkék, de a szerkesztőség egy keményebb magja komolyan rácsúszott a Call of Duty: Modern Warfare multijára az elmúlt hetekben. Ennek oka részben abban is keresendő, hogy a munkával teli nap végén jól esik egy kis kompetitív móka, amikor az ember a barátaival (vagy kollégáival, szerencsére nálunk ez némileg egy halmaz, mert a GameStar ilyen csapatösszekovácsolós jelleggel bír) szeret lazítani keveset a harctéren, K/D aránnyal villogni, hősiesen helytállni. Lássuk be, könnyebb pár kör CoD-ra benézni, mint hulla fáradtan belekezdeni valami új játékba, ebbe a csapdába estünk bele páran párszor, ne feszegessük ennek felszínességét, sekélyességét.

Hirdetés

Aztán jön egy Call of Duty Modern Warfare update 1.13, amikor az ember számít arra, hogy lehet némi fennakadás, kis várakozás, pedig szerencsére nálunk már nem kell locsolni a póznát, ha telefonálni akar az ember, és a sávszélesség is úgy dagad, hogy Schobert Norbi is bármikor elhagyná egy vékonyabbért.

De mondhatjuk, hogy azért 48GB PC-n, 13GB PS4-en, és 18,4GB Xbox One-on akkor is követel némi időt és tárhelyet. Magunkra erőltetjük a civilizált gamer nyugalmát, olvasgatunk, lágy zene szól, teavíz fő, az idő múlása vascsizmában lépkedő troll, abból is a lustább fajta. Én éppenséggel PS4-en várom a megváltást, de hiába a stabilnak mondott 500 Mbit/s sávszél, a patchre szabaduló tömegek megviselik a rendszert. Köhög a sebesség, a percek órákká híznak.

Aztán nagy nehezen a letöltés csigatempóját a még idegesítőbb adatmásolás váltja fel (hiszen külső vinyó ennyi adathoz már kötelező), és aztán jön a hidegzuhany: a játék indítása után még egy gyors online frissítés, majd jelzi a rendszer, hogy egy 12 GB-os Spec Ops, valamint egy 9GB-os multis térképpack még azért lekúszna szépen, megfontoltan, és akkor kicsordul egy könnycsepp.

Persze jöhet csuklóból a bezzegrégenezés, amikor még betettük a cartridge-et, vagy a lemezt, indult a játék, nem volt frissítés-másolás-indítás-frissítés mandala, ami szépen lassan morzsolta apró cafatokká a játékra éhes lelket, hogy a szerverek terheltsége szívünkre nehezedő nyomásként mondassa ki végül hangosan: azért valakinek a jó édes anyját már, hogy ezt nem lehet kicsit egyszerűbben, gyorsabban.

Tényleg tök jó, hogy a játékstream a jövő, de ha 3 órája várok arra, hogy elinduljon valami, akkor mégis hogyan lássam ezt a víziót olyan szépnek, mint ahogy igyekeznek ezt lefesteni nekünk a nagy cégek? Vagy csak a CoD-elvonási tünetek okozta frusztráció beszél belőlem?

Ilyen későn már összemosódnak a dolgok. Majd visszanézek pár óra múlva, hátha tisztábban látom, hogy mit kell még frissíteni. Az álmaimon kívül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)