Hirdetés

Az Atari kezében a Cryptic Studios

|

Az Atari sorsa egy ideig bizonytalan volt, ám úgy tűnik a cég teljesen talpra állt.

Hirdetés

Igaz, hogy a tőzsdékről ötletszerűen kitiltották, és a cég jövője igencsak bizonytalan volt, de hála az Infogrames-nak az Atari végre megnyugodhat. A befektetők megnyugtatása, és nem mellékesen a várható haszonérdekében az Atari bejelentette mit is tervez az elkövetkezendő időben. Nem egy híres címnek lett megmentője a cég, köztük az új Panzers játéknak, de a Ghostbusters is náluk talált gazdára. A cég pedig nem kispályázik, tovább építgeti jövőjét - és költi a pénzét. Legújabb befektetésük a Cryptic Studios, akik MMO fejlesztésben profik. A Cryptic Studios több mint 100 millió dollárt keresett az NCSoftnak a City of Heroes és a City of Villains segítségével. Jelenleg három projekten dolgoznak a srácok, többek között ők készítik a Star Trek Online-t is, ami 2010-re várható. A stúdió megvásárlásával az Atari is rendelkezik tehát egy olyan fejlesztőcsapattal ami a mostanában elképesztően népszerű online játékokra koncentrál. Jelenleg az a nézet dívik, hogy a PC játékok ezirányban fognak haladni ezerrel, ezért aztán érthető, hogy minden kiadó szeretne jelen lenni ezen a piacon is. Csak aztán nehogy az legyen a vége mint anno ezer éve a dotcom lufinak. Az MMO műfaj rettenetesen időigényes, és ha csak néhány ezer játékos játszik vele, bizony nem lesz nyeresége, a piacot ellepő MMO-k száma pedig rohamosan nő, így aztán nehéz lesz igazán ütős cuccot alkotni. Az is igaz viszont, hogy a Star Trek név valószínüleg elegendő lesz a játék sikeréhez, hiszen a jól megalapozott háttér szerintem nagyon sokat számít egy ilyen játék esetében. Sok sikert kívánunk az Atarinak, de azért hozzátesszük, hogy tessék csak a single player játékokra is odafigyleni a jövőben, hiszen nagyon sok gamer rosszul lesz az MMO szócska hallatán.

 

startrek.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)