Hirdetés

A hirdetési háborúnak vége!

|

A Microsoft visszavonta a Yahoo-ra tett ajánlatát. Az online hirdetési piacon továbbra is a Google uralkodik.

Hirdetés

A szoftveróriás Microsoft visszavonta az ajánlatát, hogy megvásárolja az internet-nagyhatalom Yahoo-t. Az ok, hogy nem tudtak megegyezni az árban. A hivatalosan kiadott közlemény szerint a Microsoft eredeti, 44,6 milliárd dolláros, - azaz részvényenként 33 dolláros - ajánlatát 47,5 milliárdra emelte, de Yahoo legalább 53 milliárdot, azaz részvényenként 37 amerikai dollárt szeretett volna kapni. A tervezett üzlet hátterében az állt, hogy a Microsoft a Yahoo bekebelezésével szerette volna felvenni a versenyt a zsíros online hirdetési piacot uraló Google-el. Hogy mekkora üzletről is van szó, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy míg 2007-ben 40 milliárd dollárra taksálták az online hirdetések piacát, addig 2010-re már 80 milliárdot jósolnak az elemzők.

 

Mit mond a Microsoft, és mit a Yahoo? >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)