Hirdetés

25 év után találtak egy új csalást a Konami egyik játékában

|

A kiadó hosszú időn át őrizte a kódot, ami jelentősen javított a Castlevania: Legacy of Darkness élményén.

Hirdetés

A Metal Gear, Silent Hill, Castlevania és megannyi klasszikus kiadója híres volt arról, hogy a játékaiba csalásokat dugdos. Az 1999-es Castlevania: Legacy of Darknessben is vannak kódok, melyek megkönnyítik (vagy megnehezítik) a kalandozók életét, de volt egy gombsor, amit 25 évig senki sem fedezett fel. Itt jött be a képbe a Metroidvania-központú tartalomgyártó, JupiterClimb, aki rálelt a kódra, és elmagyarázta annak működését egy videóban.

A Castlevania: Legacy of Darkness egyik legnagyobb hibája, hogy addig nem teszi elérhetővé az alternatív karaktereket és azok szereléseit, amíg végig nem pörgetjük kétszer a játékot. A most felfedezett kód ezt a szabályt hágja át.

Hirdetés

A játék nyitóképernyőjén a következő gombokat kell végignyomogatni kétszer (Nintendo 64-en): C-Fel x4, C-Le x4, C-Balra x2, C-Jobbra x2, C-Balra x2, C-Jobbra x2, L, R, Z. Ha ez megvan, és nem bénáztuk el a dolgot, akkor egy új játék indításánál ott kell lennie minden karakternek és extra szerelésnek.

Ez egyébként a nehéz játékmódot is feloldja, de ehhez kicsit trükközni kell. Először indítanunk kell egy új kampányt, majd elsétálni az első mentési ponthoz, ott menteni egyet, kilépni és visszatölteni. Ha ez megvan, akkor a legközelebbi új játékindításnál már ott lesz a Hard opció.

Nem lennénk meglepődve, ha ezek után sokan újra elővennék a '99-es klasszikust, legalább egy emulátorban.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)