Hirdetés

2019 legjobban várt PC-s játékai

|

A jövő év PC-exkluzívjai főleg stratégiai játékok, de akad még ez-az, amire érdemes figyelni.

Hirdetés

Miután összegyűjtöttük 2019 legjobban várt PlayStation 4-es, Xbox/Win10-es, valamint Nintendo játékait, következzenek a - jelen állás szerint - csak PC-re megjelenő címek. Nem meglepő módon a stratégiai játékok vannak többségben; a műfaj konzolra költöztetésére kevesen vállalkoznak, általában nem is nagy sikerrel. Legalább egy új Total Wart biztosan kapunk, új, teljes értékű résszel bővül a The Settlers széria is, remélhetőleg hallat magáról az Age of Empires IV, illetve jön a Warcraft III: Reforged, amit úgy várunk, mintha nem temettünk volna vállalhatatlan mennyiségű időt az eredetibe. Nézzük is, miért lesz érdemes PC-t venni jövőre. (A lista persze nem teljes, csak a legérdekesebb címeket gyűjtöttük össze, de kommentben nyugodtan tegyétek hozzá, amiről úgy érzitek, kimaradt.)

Hirdetés

A Place for the Unwilling

Fejlesztő: AlPixel Games
Kiadó: AlPixel Games
Műfaj: Kaland
Megjelenés: 2019

A gyönyörűen megrajzolt, a Kickstarternek köszönhetően megvalósuló A Place for the Unwillingben minden nap fix ideig tart. Ezt az időt kell a lehető legjobban kihasználnunk, hogy feltérképezzük a várost, felfedezzük a rejtélyeit, és utazó ügynökként üzleteket kössünk a városlakókkal.

Age of Empires IV

Fejlesztő: Relic Entertainment
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Stratégia
Megjelenés: 2019(?)

Nem sok derült ki eddig az Age of Empires sorozat következő, teljes értékű részéről. Annyi biztos, hogy csak Windows 10-en fog futni, és hogy a Company of Heroes játékokat jegyző Relic dolgozik rajta. Remélhetőleg még 2019-ben megérkezik, de könnyen elképzelhető, hogy előbb meg kell várnunk a korábbi részek szintén készülő remastereit.

Age of Wonders: Planetfall

Fejlesztő: Triumph Studios
Kiadó: Paradox Interactive
Műfaj: Stratégia
Megjelenés: 2019

Az Age of Wonders sorozat következő részében egy bukott birodalom romjain kell építkeznünk az űr egy szegletében. A játék vegyíti a körökre osztott harcot és a 4X stratégiai játékok elemeit is.

Among Trees

Fejlesztő: FJRD Interactive
Kiadó: FJRD Interactive
Műfaj: Túlélő-kaland
Megjelenés: 2019 (korai hozzáféréssel)

Érezhető volt a közhangulaton, hogy a játékosok nagyon vágynak már egy új túlélőjátékra (nem). Az Among Treesben az erdőbe építhetünk otthont, felfedezhetjük a gyönyörű élővilágot, és menekülhetünk a vadállatok, valamint az időjárási veszélyek elől. Szép, azt meg kell hagyni.

Anno 1800

Fejlesztő: Blue Byte
Kiadó: Ubisoft
Műfaj: Stratégia
Megjelenés: 2019. február 26.

A következő Anno játék az ipari forradalom idejébe visz minket, ahol új technológiák, kontinensek és közösségek felfedezésével építhetünk új világot.

At the Gates

Fejlesztő: Conifer Games
Kiadó: Conifer Games
Műfaj: 4X Stratégia
Megjelenés: 2019. január 23.

A Civilization V-ön is dolgozó Jon Shafer egy kemény 4X stratégiai játékkal áll elő hamarosan. A sötét közpékorban, a hanyatló Nyugatrómai Birodalom árnyékában kell hatalomra törnünk, de a feladat nem lesz egyszerű.

Battlefleet Gothic: Armada 2

Fejlesztő: Tindalos Interactive
Kiadó: Focus Home Interactive
Műfaj: RTS
Megjelenés: 2019. január 24. 

Nyilván Warhammer játék is érkezik jövőre, az egyik mindjárt az év elején. A Battlefleet Gothic: Armada II a Warhammer 40,000 világában játszódik, a táblás játék és kiegészítőinek 12 frakciójának harcában vehetünk részt valós időben, három kampány során, vagy a többjátékos módban. Ez lesz az első, a Gathering Storm környezetében játszódó videojáték.

Civilization VI: Gathering Storm

Fejlesztő: Firaxis Games
Kiadó: 2K
Műfaj: Stratégia
Megjelenés: 2019. február 14.

És ha már Gathering Storm, jön a Civilization VI új, azonos nevű kiegészítője is (csodás, hogy pont ez következik betűrendben). Ebben környezeti hatások dobják fel a játékélményt, nagyobb szerepet kap a források felhasználása, a diplomácia, új építményeket húzhatunk fel, de mindez semmi ahhoz képest, hogy bekerül Mátyás király és a Parlament.

The Forgotten City

Fejlesztő: Modern Storyteller
Kiadó: Modern Storyteller
Műfaj: Kaland
Megjelenés: 2019

A The Forgotten City eredetileg egy Skyrim mod volt, de a nagy sikeren annyira fellelkesült a fejlesztőcsapat, hogy teljes értékű játékot csinál belőle. Visszautazunk az időben, hogy megváltoztassuk 26 halott sorsát, amihez komoly döntéseket kell hoznunk, melyek eltérő befejezésekhez vezethetnek. Nagy szabadságot kapunk a feladatok megoldásában.

Gears Tactics

Fejlesztő: The Coalition
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Körökre osztott stratégia
Megjelenés: 2019

Az E3-on három Gears játékot is bejelentett a Microsoft, melyek között egy PC-exkluzív RTS is szerepelt. A Tacticsban a COG egységeit irányítva harcolhatunk a sáskákkal, 12 évvel az első Gears of War játék előtt.

GTFO 

Fejlesztő: 10 Chambers Collectiove
Kiadó: 10 Chambers Collective
Műfaj: Kooperatív FPS
Megjelenés: 2019 tavasz

A GTFO nem rémisztő atmoszférájával kínál nagy kihívást a kooperatív élményeket kedvelő játékosoknak, rendesen próbára teszi őket. Egy szörnyekkel teli, földalatti létesítményben kutathatunk értékes tárgyak után, de megfelelő kommunikáció és hatékony együttműködés nélkül nem lesz sikeres a bevetés.

Imperator: Rome

Fejlesztő: Paradox Development Studio
Kiadó: Paradox Interactive
Műfaj: Stratégia
Megjelenés: 2019(?)

A Paradox saját stúdiója az ókori Rómába visz minket, ahol megváltoztathatjuk a történelmet, birodalmat építhetünk, és dolgozhatunk azon, hogy mindenki boldog legyen. A grand strategy műfaj kedvelői nézzenek rá!

In the Valley of Gods

Fejlesztő: Campo Santo
Kiadó: Campo Santo
Műfaj: Kaland
Megjelenés: 2019(?)

A Firewatchcsal elég szépen beköszönt a Campo Santo, ez az egy játék is elég volt ahhoz, hogy a Valve felvásárolja a céget. Az In the Valley of Godson viszont már korábban elkezdtek dolgozni. A történet Egyiptomban játszódik az 1920-as években, és egy Rashida nevű felfedező szerepében régészkedhetünk, miközben próbálunk egy régi, nem kimondottan kedves ismerőssel békét kötni.

Journey 

Fejlesztő: Thatgamecompany
Kiadó: Annapurna Interactive
Műfaj: Kaland
Megjelenés: 2019

Először azon lepődtünk meg, hogy a 2012-ben PS3-exkluzívként megjelent Journey PC-re érkezik, aztán azon, hogy csak az Epic Games Store-ban lesz elérhető. Tökéletes példája annak, amikor a játék már művészet. Egy köpenyes figurával haladunk egy hegy csúcsa felé nagyjából két-három órán át. Közben összefuthatunk más játékosokkal, segíthetjük egymást, de nem kommunikálhatunk velük. Játszani kell, hogy érteni lehessen, miért olyan nagy szám.

The Last Campfire

Fejlesztő: Hello Games
Kiadó: Hello Games
Műfaj: Kaland
Megjelenés: 2019

Az elmúlt két évben a Hello Games elősorban a No Man's Sky-t igyekezett rendbe tenni és bővíteni, de közben készült egy aranyos kalandjáték is. Egy kis figurát irányítunk, aki haza szeretne jutni, de az út során rejtélyes alakokkal és helyszínekkel sodorja össze a sors.

MechWarrior 5: Mercenaries

Fejlesztő: Piranha Games
Kiadó: Piranha Games
Műfaj: Akció
Megjelenés: 2019 szeptember

Hatalmas mechekben ülve lövöldözni mindig jó móka, és az élményt szeptemberben újra átélhetjük a MechWarrior sorozat következő részében.

Minecraft: Dungeons

Fejlesztő: Mojang 
Kiadó: Mojang
Műfaj: Akció-Kaland
Megjelenés: 2019

A Minecraft következő spin-offja egy dungeon crawler lesz, amiben akár egyedül, akár három pajtásunkkal együtt takaríthatjuk ki a katakombákat.

Operencia: The Stolen Sun

Fejlesztő: Zen Studios
Kiadó: Zen Studios
Műfaj: RPG
Megjelenés: 2019

A leginkább flipperes címeiről ismert magyar Zen Studios következő játéka egy olyan belső nézetes RPG lesz, amelyet erősen átszőnek majd a magyar mondavilág és folklór elemei (nyilván a címválasztás sem véletlen). A játékban Attila, a hét vezér, vagy épp Déva vára is felbukkan, több mint ötvenféle különböző ellenféllel kell majd szembenéznünk körökre osztott harcban, illetve furmányos fejtörők is utunkat állják majd.

Phoenix Point

Fejlesztő: Snapshot Games
Kiadó: Snapshot Games
Műfaj: Körökre osztott taktikai stratégia
Megjelenés: 2019. június

Julian Gollop, az eredeti XCOM játékok tervezője azok, valamint a Firaxis-féle reboot sorozat elemeit lovecrafti lényekkel ötvözve készíti új játékát. Egy maroknyi túlélővel kell megállítanunk a földönkívüliek invázióját.

Satisfactory

Fejlesztő: Coffee Stain Studios
Kiadó: Coffee Stain Publishing
Műfaj: Gyárépítős-felfedezős
Megjelenés: 2019

A Goat Simulator korszakán túljutva most egy valamivel komolyabb játékon dolgozik a THQ Nordic kötelékébe került Coffee Stain. Egy távoli bolygón gyárakat és rendszereket építve kutathatunk új technológiákat, aminek a helyi földönkívüliek annyira nem örülnek - de erre is tudunk megoldást.

Steel Division 2

Fejlesztő: Eugen Systems
Kiadó: Eugen Systems
Műfaj: RTS
Megjelenés: 2019

1944-ben, a keleti fronton szállhatunk harcba a szovjetek vagy a németek oldalán a Eugen Systems új játékában. Több mint 600 egység, 25 térkép, többféle játékmód vár ránk.

Stoneshard

Fejlesztő: Ink Stains Games
Kiadó: HypeTrain Digital
Műfaj: Körökre osztott rougelike RPG
Megjelenés: 2019 első negyedéve

A Stoneshardban Aldor háború sújtotta földjén küzdhetünk a dicsőségért. Szövetségeseket gyűjthetünk, harcolhatunk, de közben figyelnünk kell arra, hogy a betegségek, sérülések ne okozzanak korai halált hősünk számára. A prológusa ingyen kipróbálható, keressétek a Steamen!

Stygian: Reign of the Old Ones

Fejlesztő: Cultic Games
Kiadó: 1C Entertainment
Műfaj: RPG
Megjelenés: 2019

Lovecraft munkássága sokakat megihletett mostanság. A Cultic Games egy szépen megrajzolt szerepjátékot készít, amiben 8 főhős közül választhatunk egyet, hogy vele küzdjünk meg a rémségekkel és a mentális egészségünket fenyegető tényezőkkel.

The Settlers

Fejlesztő: Blue Byte
Kiadó: Ubisoft
Műfaj: Stratégia
Megjelenés: 2019 ősz

A remaster csomag mellett a Ubisoft bejelentette a The Settlers franchise következő, teljes értékű epizódját is, ami részben reboot lesz. Az ismert játékmenetet új elemekkel dobják fel, a kampányt kooperatívan is játszhatjuk, a látványért pedig a Snowdrop motor felel. Kaci látta a gamescomon, olvassátok el az előzetesét

Total War: Three Kingdoms

Fejlesztő: The Creative Assembly
Kiadó: SEGA
Műfaj: Stratégia
Megjelenés: 2019. március 7.

Várhatóan 2019-ben jön a Total War: Warhammer 3 is, előbb viszont egy történelmi résszel bővül a sorozat. A Three Kingdoms helyszíne az ókori Kína, gyönyörű tájakon harcolhatunk a győzelemért a második század végén.

Warcraft III: Reforged

Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Kiadó: Blizzard Entertainment
Műfaj: RTS
Megjelenés: 2019

A Diablo: Immortal keltette kavarodásban majdnem elveszett a Warcraft III felújított változata, pedig ezt is bejelentette a Blizzard a BlizzConon. Felújított látvány mellett, akár 4K-ban élhetjük át a klasszikust, valamint annak számos, felhasználók által készített játékmódját, kiegészítőjét.

World of Warcraft: Classic

Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Kiadó: Blizzard Entertainment
Műfaj: MMORPG
Megjelenés: 2019

Korábban csak kalóz szervereken volt lehetősége a régi rajongóknak az eredeti, kiegészítőkkel még nem tarkított WoW-ot játszani, főtt is emiatt eleget a Blizzard feje. A stúdió végül engedett a nyomásnak, a 2017-es BlizzConon bejelentették a Classic verziót, majd a 2018-as rendezvényükön már a játék demóját is elérhetővé tették. Jövő nyáron pedig már mindenki belevetheti magát a múltidéző MMO-kalandba. 

Ti mit vártok a 2019-es, PC-s játékok közül? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)