Hirdetés

Evolve, The Order: 1886 - 2015. februári játékmegjelenések

|

Február egy kicsit izgalmasabb lesz, mint az év első hónapja volt, nagy megjelenések (Evolve, The Order: 1886, Total War: Attila) mellett kisebb sikervárományosok is érkeznek hozzánk.

Hirdetés

Mindenekelőtt egy perc néma csenddel szeretnénk adózni a Raven's Cry-nak, ami hónapokon át állandó tagja volt megjelenési listáinknak, azonban január 30-án megtörtént a csoda: a játék hat halasztás után megjelent (bugosan, félkészen, de kapható), legalábbis PC-re. Ha ti is elmorzsoltatok néhány könnycseppet, lépjünk is tovább, mert február sokkal izgalmasabb megjelenéseket tartogat. A Telltale felébredve téli álmából folytatja a Game of Thrones játéksorozatot, a Left 4 Dead fejlesztői az Evolve-val térnek vissza, a Creative Assembly egy kis kitérő után elhozza a Total War: Attila-t, és az idei év első nagyon várt PlayStation 4-exkluzívja, a The Order: 1886 is most fut be. Remastereket is kapunk azért, mert az ugye mindig kell. Alább 2015. februárjának PC-s és konzolos játékmegjelenései, írjátok meg kommentben, hogy ti mit vártok.

Game of Thrones Episode 2: The Lost Lords - február 3-4. - PC, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Decemberben két új Telltale játéksorozat kezdődött el, és bár a Tales from the Borderlands folytatásáról még nem hallottunk, a Game of Thrones esetében valószínűleg komolyabban veszik az ütemtervhez ragaszkodást. A rendhagyó módon öt helyett hatrészes évad második epizódja, a The Lost Lords a jövő héten jelenik meg, harmadikán PC-re és Mac-re, majd negyedikén Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PlayStation 3-ra és PlayStation 4-re (a mobilos változat 5-én jön, de arról majd holnap szólunk). A sztoriról korábban itt írtunk hosszan, kattintsatok, ha szeretnétek tudni, mivel folytatódnak a Forrester ház kalandjai.

Deathtrap - február 4. - PC, Mac

A Neocore Games úgy döntött, kiemeli a The Incredible Adventures of Van Helsing játékokban látott tower defense minijátékot, és jelentősen kibővítve, kicsit átdolgozva különálló címként adja ki. Az első körben PC-re és Mac-re (később PS4-re és Xbox One-ra) megjelenő Deathtrapben túlvilági szörnyek hordáinak előrejutását kell megakadályoznunk csapdák megfelelő elhelyezésével. Az élményt kooperatív és kompetitív többjátékos mód, valamint egy pályaszerkesztő fokozza, úgyhogy gyakorlatilag megunhatatlan lesz. Ha tetszik a műfaj, nézzetek rá.

Grow Home - február 4. - PC

A Ubisoft csak finoman, majdhogynem suttogva szólt a múlt héten arról, hogy február 4-én kiad egy PC-exkluzív játékot, amit a legutóbb a The Crew-n dolgozó Ubisoft Reflections készít. A Grow Home-ba nem került sok akció, egy kis droiddal kell növények után kutatni egy galaxisban, úgyhogy kikapcsolódásnak már csak rajzfilmes, megnyugtató grafikája miatt is tökéletes lehet.

Akiba's Trip: Undead & Undressed - február 6. - PlayStation 4

Az ehavi kötelező Japán-adagot részben az Akiba's Trip képében kapjuk meg, ami nálunk hivatalosan tavaly októbertől kapható PlayStation 3-ra és Vitára, a NIS America pedig most a PS4-es kiadást is elhozza Európába. A játékban Akihabarát megrohamozzák az úgynevezett Synthisterek, akik a tokiói negyed lakóinak közösségi energiáján és életkedvén élősködnek, és csak a közvetlen napfény árthat nekik. Úgy lehet megölni őket, ha leszaggatjuk róluk a ruhát.

Ubinota - február 6. - PC

Az Ubinota szintén az aranyos és nyugtató játékok kategóriájába tartozik. Arról szól, hogy az égben lebegő kockákon élő kis emberkéket katasztrófa fenyegeti, ugyanis a kockákat összetartó festék kezd kiszáradni. Lucient, a fiatal festőpalántát irányítva nekünk kell megoldani a problémát több mint 100 pályán keresztül. Nézzétek meg a videót, és nagyjából látjátok, mire számíthattok.

Evolve - február 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Alfa és béta állapotában is kipróbálhattuk már a Turtle Rock Studios Evolve-ját, sokatoknak lehet sejtése arról, mit várhat a Left 4 Dead fejlesztőinek új 4v1 kooperatív shooterétől. Persze mindkét alkalommal csak töredékét láthattuk annak, amit az Evolve nyújtani tud, a teljes változat megjelenése után derül majd ki igazán, hogy a jó ötletből végül ugyanolyan legenda születik-e, mint a csapat előző játékai. Az alábbi, jelenleg legfrissebb videó mondjuk pont azt mutatja be, milyen lesz, ha egyedül játszunk, merthogy nem muszáj mindig négy embert magunk mellé verbuválni; de azért mégiscsak akkor lesz az igazi, ha összeül egy társaság, és van elég pizza meg sör. Mondjuk a GS Táborban? Mondjuk.

Total War: Attila - február 17. - PC [Előrendelés]

A Creative Assembly az Alien: Isolationnel megmutatta, hogy most sem csak stratégiai játékokat tud fejleszteni, de azért nem fognak végérvényesen irányt váltani. Készül a Total War sorozat következő fejezete, a Total War: Attila, melynek középpontjában az egykori hun fejedelem (aki nem magyar, főleg nem az első magyar király), Attila áll, őt (is) irányíthatjuk vezérré válása során. Egymillió lovassal azért már nem olyan nehéz hódítani. Akár a csajoknál is bejöhet.

Dead or Alive 5: Last Round - február 17. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Félig-meddig a Dead or Alive 5: Last Round is egy remaster, a sorozat ezzel a résszel debütál a jelenlegi konzolokon. A Dead or Alive 5 harmadik kiadása mindent tartalmaz, ami az Ultimate változatban volt (köztük az öltözékekkel és a hajstílusokkal, egy verekedős játékban mindkettő nagyon fontos, ugye), valamint két új karaktert (Honoka és Raidou) és két új pályát is hozzácsaptak. Xbox One-on és PlayStation 4-en pedig 1080p-ben és 60 fps-sel fut. A PC-s változat csúszik másfél hónapot, de bocsánatkérésképp a PC-sek ingyen kapnak egy halloweeni ruhacsomagot.

The Order: 1886 - február 20. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Zseniális, újszerű ötletek, lenyűgöző grafika és egy méltatlanul ritkán (viszont nagy örömünkre egyre gyakrabban) használt történelmi időszak sajátos feldolgozása alkotja a The Order: 1886-ot, ami az év első felének legnagyobb Sony-sikere lehet. Kísérleti fegyverekkel farkasember-szerű lényekre és lázadó alsó középosztálybeliekre lövöldözni a viktoriánus-kori London ködös utcáin (meg egy léghajón) elég jó mókának hangzik még akkor is, ha végig egy csőben megyünk, és tíz perc játékra húsz perc átvezető jut. Egyedülálló és érdekes cím lesz ez, alig győzzük már kivárni.

The Book of Unwritten Tales 2 - február 20. - PC, Mac, Linux

A point-and-click kalandjáték-sorozat első részében megismert hősök, John Wilbur, Ivo, Nate és Critter most visszatérnek, hogy beteljesítsék végzetüket, és megmentsék Aventásiát a gonosztól, ami minden bestiát aranyos plüss kiskutyává és minden tornyot túlméretezett babaházzá változtat. A The Book of Unwritten Tales 2 több mint 20 órányi játékot ígér, melybe valószínűleg nem tartoznak bele a sikeres Kickstarter kampány miatt bekerült opcionális mellékküldetések, avagy további fejtörők. Mókás lesz.

There Came an Echo - február 24. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One

Ugyancsak Kickstarteres gyermek az izometrikus nézetű There Came an Echo, melyhez olyan sztárok adták hangjukat, mint Wil Wheaton, Ashly Burch vagy Laura Bailey. Az RTS-ben egy négyfős osztagot irányíthatunk akár (testreszabható) hangutasításokkal is, miközben egy összetett történet bontakozik ki előttünk. A középpontban Corrin áll, aki létrehozott egy Radial Lock nevű feltörhetetlen algoritmust, mellyel egy a valóság alapjait megváltoztató információt őriznek. Ezt kell megszereznünk. Az sem baj, ha nem tökéletes az angolotok, lévén ahogy már említettük, a hangutasításokat saját ízlésetekre konfigurálhatjátok.

Oddworld: New 'n' Tasty - február 24. - PC, Mac, Linux

Sokat kellett várnia a PC-s, Mac-es és Linuxos játékosoknak, hogy az Abe's Oddyssee felújított változata hozzájuk is eljusson, de így, több mint fél év után végre ők is visszatérhetnek a Mudokonok világába. A játékról mindent, amit tudni érdemes, leírtunk PS4-es Oddworld: New 'n' Tasty tesztünkben.

Resident Evil: Revelations 2 - Episode 1 - február 25. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Az év nagyon jól indul a Resident Evil fanoknak, ugyanis egy hónappal a Resident Evil HD megjelenése után jön a négy epizódra bontott, de márciustól egészben, dobozosan is megvásárolható, a gyökerekhez visszanyúló és az akció helyett inkább a túlélést előtérbe helyező Resident Evil: Revelations 2. A játékban Claire Redfield a főszereplő, mellé szegődik Barry Burton lánya, Moira, valamint maga Barry is, mint játszható karakter. A sorozat ötödik és hatodik része között játszódó sztoriban a két lány egy rejtélyes szigeten küzd a túlélésért, miközben Barry és Natalia őket kutatva bánnak el néhány fertőzöttel.

Homeworld Remastered Collection - február 25. - PC [Előrendelés]

A remasterek sorát folytatja a Homeworld Remastered Collection, mely a klasszikus Homeworld játékok az eredeti fejlesztők bevonásával felújított újrakiadását hozza el nekünk. Komoly projektről van szó, rengeteg munkát fektettek bele, és még megjelenése után sem lesz teljesen kész; a két játék multiplayer módjainak egyvelegét csak béta állapotban fogjuk tudni játszani.

Under Night In-Birth Exe:Late - február 27. - PlayStation 3

Az Under Night In-Birth-öt szintén Japán termelte ki magából, először árkád gépekre, majd az Exe:Late kiadás formájában PlayStation 3-ra. 2D-ben kell verekednünk többféle játékmódban vadonatúj, eddig ismeretlen karakterekkel és történettel, mely utóbbit hosszasan lehetne boncolgatni, de egy verekedős játékban úgysem az a lényeg.

Dragon Ball Xenoverse - február 27. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

Nagyon rég nem jött már igazán jó Dragon Ball játék, reméljük a sort megtöri a Xenoverse. Hasonlóan a korábbi próbálkozásokhoz, itt is egy 3D-s, teljesen rombolható környezetben kell verekednünk nem csak a szárazföldön, hanem levegőben és a víz alatt egyaránt. Saját karaktereket hozhatunk létre, de találkozunk a franchise legismertebb alakjaival is. A sztori teljesen új, csak így tudták elfogadhatóan megoldani, hogy a játékos által kreált karakter illeszkedjen a világba.

Dynasty Warriors 8 Empires - február 27. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

A Dynasty Warriors 8 második kiegészítője az Empires, ami a korábbi Empires kiegészítők mintájára inkább a taktikai harcrendszerre fókuszál. Mostantól megváltoztathatjuk haderőnk zászlaját, lovait, a katonákat, illetve amellett, hogy a harcosok házasodhatnak, most már gyerekeik is lehetnek. A PlayStation 3-asok várhatóan játszhatnak a PlayStation 4-esekkel is, és fordítva. Az alábbi egyórás gameplay talán jobban segít meghozni a döntést, hogy nektek való-e ez vagy sem.

Pneuma: Breath of Life - február 27. - Xbox One

A belső nézetes puzzlerek általában jól sülnek el, legutóbb a The Talos Principle nyűgözött le minket, de az ideiglenesen Xbox One-exkluzív Pneuma is egész jónak tűnik. Istent kell játszanunk, aki hidak és platformok mozgatásával jut át az előtte álló akadályokon. Gyönyörű, és állítólag saját magunkat is megkérdőjelezhetjük az átélt események hatására.

2015. márciusi játékmegjelenések

Resident Evil: Revelations 2 - Episode 2 - március 4. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Zombie Army Trilogy - március 6. - PC, PlayStation 4, Xbox One

ScreamRide - március 6. - Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

DmC: Devil May Cry Definitive Edition - március 10. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Resident Evil: Revelations 2 - Episode 3 - március 11. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Ori and the Blind Forest - március 11. - PC, Xbox One

Atelier Shallie: Alchemists of the Dusk Sea - március 13. - PlayStation 3

Sniper Elite III: Ultimate Edition - március 13. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Tokyo Twilight Ghost Hunters - március 13. - PlayStation 3

Resident Evil: Revelations 2 - Episode 4 - március 18. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Battlefield: Hardline - március 19. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

Bladestorm: Nightmare - március 20. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Project Cars - március 20. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Final Fantasy Type-0 HD - március 20. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

The Awakened Fate Ultimatum - március 20. - PlayStation 3

Ride - március 20. - PC, PlayStation 3, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars - március 20. - Wii U

Mario Party 10 - március 20. - Wii U 

Grand Theft Auto V és Online - március 24. - PC [Előrendelés]

Bloodborne - március 25. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Pillars of Eternity - március 26. - PC

Borderlands: The Handsome Collection - március 27. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Dead or Alive 5: Last Round - március 30. - PC

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)