Hirdetés

Feltörték az Esport Entertainment Association weboldalát

|

Sajnos a hackerek előszeretettel célozzák a játékipart, ezúttal az egyik legnagyobb esport szövetség weboldalát feltörve jutottak felhasználói adatokhoz az elkövetők.

Hirdetés

Reméltük, hogy a legutóbbi sorozatos támadásokat követően egy időre leálltak, de úgy tűnik, hogy hiába is reménykedtünk, mert most egy újabb célpontot találtak maguknak.

Az Esports Entertainment Association, vagyis a Counter-Strike bajnokságok egyik legnagyobb szervezője nemrég megerősítette, hogy karácsony környékén feltörték a weboldalukat és felhasználói adatokat loptak el. A LeakedSource beszámolója szerint több mint 1,5 millió adatról van szó, elsősorban személyes információkról, mint pl. nevek, e-mail címek, IP-címek, telefonszámok és jelszavak (utóbbiak természetesen titkosítva).

A hackerek egyébként 100 ezer dolláros váltságdíjat követeltek a szervezettől, de ezt elutasította, ezért is tulajdonították el a támadók az adatokat. Az ESEA már dolgozik a sebezhetőség kijavításán és időközben létrehozott egy oldalt, ahol megválaszolja a legfontosabb kérdéseket, valamint kiadott egy közleményt, amiben a felhasználók elnézését kéri:

"Bocsánatkéréssel tartozunk a történtekért, mert a mi felelősségünk lenne, hogy mindent megtegyünk a felhasználói adatok védelméért. Folyamatosan dolgozunk a fejlesztőinkkel és független biztonsági szakértőkkel is azon, hogy megerősítsük az ESEA infrastruktúráját."

Nagyon szomorú, hogy még mindig előfordulhat ilyesmi, de sajnos ez történik, ha radikálisan felértékelődik az információ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)