Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Ubisoft

|

Nagyon nagy meglepetéseket nem várunk a Ubisoft E3 2017-es előadásától, hiszen már minden kiszivárgott - ettől függetlenül érdemes lesz odafigyelni rá.

Hirdetés

Nemrégiben stratégiát váltott a világ egyik legnagyobb és legtöbb stúdióval dolgozó kiadója: az új terv része a kevesebb AAA játék, és a hosszabb életpálya a már megjelenteknek. Bár a The Division támogatását nem viszik túlzásba, a Rainbow Six: Siege-be rengeteg energiát ölnek, és a befektetett munka megtérül; a játékosbázis hízik, a skinek fogynak, mindenki boldog. Azért jönnek még "egyszerhasználatos" címek, az aktuális pénzügyi évben például legalább négy: visszatér az Assassin's Creed, folytatódik a Far Cry széria, megkapjuk végre az új South Park játékot és bár senki nem kérte, a The Crew 2 is készül. Emellett nyitnak a Switch felé a Mario + Rabbids: Kingdom Battle-lel, és valószínűleg VR fronton is lesznek újdonságok. Nézzük, mire számíthatunk a Ubisofttól az E3 2017 során.

Amik biztosan ott lesznek

Aisha Tyler. Nem jelentették be, de nélküle és olykor kínos momentumai nélkül nem lenne az igazi.

Emellett mint fent is említettem, négy játék élvez fókuszt most, és biztos, hogy ezekről sok infót elárulnak. Az Assassin's Creed: Originsről ugyan ilyen-olyan fórumokról sokat tudunk már, viszont még a nevét sem erősítették meg hivatalosan, csak hogy készül, és hogy hamarosan leleplezik. Valószínűleg még az E3 előtt, de az igazán fontos dolgokat, mint a gameplay trailer és a megjelenési dátum, alighanem a rendezvényre tartogatják. A visszatérésnek nagyon ütősnek kell lennie; a sorozat kihagyott egy évet, hogy feltöltődve térjen vissza, és látszania kell a változásoknak, mert az elavult mechanikákat még ekkora szünet után sem fogjuk jobban szeretni. 

A South Park: The Fractured but Whole megjelenési dátum nemrég lett bejelentve, a játék jelen állás szerint októberben érkezik. Sok újdonságot már valószínűleg nem mondanak róla, csak kapunk egy trailert, esetleg megmagyarázzák, miért tett jót az egyéves csúszás, és pár poén erejéig még Trey Parker és Matt Stone is feltűnhetnek. Nagyon-nagyon várjuk, bármit mutatnak, boldogok leszünk. Csak ne halogassák már.

A Far Cry 5 kapcsán épp ma derült ki egy rakás fontos dolog, például az, hogy jövő februárban jelenik meg. Gameplay videó és még több infó jöhet, de nem gondoljuk, hogy nagyon hosszú szegmenst szánnak neki. Elmesélik majd, miért választották ezt a témát, mire számíthatunk Montanától, és pár szót ejtenek a sztoriról is. 

Nagy kérdőjel a negyedik AAA játék, a The Crew 2. Erről valahogy pont nem szivárgott ki semmi (még), mi viszont kíváncsian várjuk, hogy a nem hibátlan, de azért egy kis tűréssel szórakoztató és meglepően sokáig támogatott versenyjáték folytatását hogyan akarja csábítóvá tenni a csapat. A második részek mindig jobbak, talán ez is helyrehozza az első hibáit. 

És hát ott a Mario + Rabbids: Kingdom Battle, amit nehéz hova tenni, de az alapján, amit tudunk róla, mókásnak tűnik. Az idióta nyulak nem a játékvilág kedvencei, de a Nintendo karakterei meg igen, úgyhogy talán tudják ellensúlyozni egymást. Húsz óra játékidőt kínál, melynek egy részét kalandozással, másik részét körökre osztott csatákban töltjük. Switch tekintetében egyébként még adós a kiadó a Steep és a Rayman portjaival, ezek megjelenési dátumát reményeink szerint leleplezik majd.

A Just Dance sem maradhat ki; legyen tánc, és minden rendben lesz.

Amik valószínűleg ott lesznek

A Ubisoft bevételeinek jelentős része származik a Rainbow Six: Siege-ből, így egy-két szót az is megérdemelne, de mivel a Pro League során a jelenlegi szezonról mindent elmondtak, a következőről pedig korai lenne beszélni, nem tudjuk, milyen újdonsággal állhatnának elő. Talán lesz egy kis meglepetés, vagy legalább szót ejtenek a júniusi patchről, ami az egylépéses matchmakinget hozza el nekünk. 

A nagyok közül a legnagyobb erőbedobással a Ubi ment rá a VR-ra, az elmúlt félévben kiadta az Eagle Flightot, a Werevolves Withint és napokra vagyunk a Star Trek: Bridge Crew megjelenésétől is. Nem hisszük, hogy ennyiben kifújt volna az egész, de nehéz megtippelni, mire készülnek. Talán egy ismert IP VR spin-offjával? Vagy megint valami egészen újjal? Valaminek lennie kell.

Készülnek ilyen-olyan filmek például a The Divisionből, a Watch Dogsból, a Ghost Reconból és a Splinter Cellből, és mivel az Assassin's Creed filmről is ejtettek néhány szót tavaly, idén ezekről is simán beszélhetnek. Elmondhatják, például, hogy jobbak lesznek, mint az AC mozi volt, az megnyugtató lenne. 

A rendezvényig elfogynak a bejelentett DLC-k a tavalyi és idén tavaszi játékokhoz, azok kapcsán valószínűleg csak statisztikákat hallhatunk. Csak pozitív dolgokat.

Amiket szeretnénk, ha ott lennének

Attól, hogy a fenti játékok garantáltan (már amennyire a notórius halogató Ubisoft esetében bármi is garantált) az épp futó pénzügyi évben jelennek meg, bejelenthetnek olyanokat is, amik 2018 tavaszán vagy annál később érkeznek. Nagyon-nagyon esedékes már egy új Splinter Cell, hiszen a Blacklist 2013-ban jelent meg, és akkor is csak előző generációs konzolokra, illetve PC-re - Sam Fisher számára korai lenne még a visszavonulás. Bár a készítő, Michel Ancel cáfolta, hogy a Beyond Good & Evil 2 bármilyen szerepet kap az E3-on, egy picit azért mégis reménykedünk. Egy új Rayman is jól jönne már, meg ha ennyire leálltak a The Divisionnel, talán a The Division 2-t is érdemes volna megszellőztetni. Mert kell hogy legyen.

És vajon mi a helyzet azzal a projekttel, aminek anyagát a Watch Dogs 2-ben láthattunk? Állítólag nem csak egy a poén kedvéért készült videó volt, könnyen lehet, hogy a Ubi is megcélozza az űrt.

Egy kicsit bizonytalanok vagyunk, de a bejelentett játékok és a meglepetések miatt egyaránt izgulunk. A Ubisoft E3 2017 sajtókonferencia június 12-én este 22:00-tól lesz, és élőben követhetitek velünk itt, a GameStar Online-on. További E3-as anyagainkat megtaláljátok a linken!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)