Hirdetés

Mindenhonnan eltávolították a Pandemic digitális változatát, de a kiadó titkolja, miért

|

A járvány alatt az eddiginél is nagyobb népszerűségnek örvendő játék digitális változata nem csak a Game Passből tűnt el.

Hirdetés

Frissítés: A kiadó újabb, a PC Gamernek eljuttatott közleményében azt írta, a 9 éve megjelent játék minősége nem éri el azt a szintet, ami elvárható, és inkább eltávolították, hogy megalapozzanak a Pandemic digitális jövőjének. Ez azt sugallja, hogy lesz majd új változat, addig pedig a Board Game Arenát ajánlják, ahol egyedül és másokkal is játszható.

Korábban írtuk: Ahogy a Plague Inc.-nek, úgy a Pandemicnek is jót tett az elmúlt egy-két év, az eredetileg 2008-ban megjelent társasjáték témája miatt sokak érdeklődését felkeltette. Az emberiség jövőjét veszélyeztető járványokat kell kiirtani benne, és hát mit akarhatnánk jobban, amikor épp egy járvány tombol a világban?

Az Asmodee Digital egy nem hibátlan, de azért játszható változatot készített, ami PC-n, Xbox One-on, Switchen, iOS-en és a Google Play-en is elérhető volt. Most azonban sorra tűnik el mindenhonnan, és a kiadó ködösen fogalmaz az okokról.

Hirdetés

A steames termékadatlapon csak az áll, hogy a kiadó kérésére vették le. Egy redditező megkereste az Asmodee Digital terméktámogatását, ahol azt az információt kapta, hogy az xboxos változat január 31-éig marad, a switches pedig július végéig.

"Először is szeretnénk megköszönni neked és a Pandemic minden játékosának a hűségét és támogatását az idők során. Sajnálatos módon le kell vennünk a Pandemic appot a boltokból. Keményen dolgoztunk rajta 4 éven át, nem volt könnyű döntés a visszavonás. Több ok is megnehezítette, amikről nem beszélhetünk."

- írták a neki küldött levélben. Aki megvásárolta bármilyen platformra, továbbra is játszhatja, de frissítések nem várhatók. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Lehetséges, hogy jön majd belőle egy újabb, frissített változat, ahogy a Catanból vagy a Carcassonne-ból, de az üzenet tartalma alapján ez erősen kérdéses.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)