Hirdetés

Az egyik volt fejlesztő elárulta a Grand Theft Auto: Vice City rendőreinek titkát

|

Végre kiderült, miért állítottak mindig a legrosszabb pillanatban útakadályokat eléd a GTA: Vice City rendőrautói.

Hirdetés

Hamarosan újra felkereshetjük Vice Cityt a Grand Theft Auto VI-nak köszönhetően, de közben nem szabad elfelejteni, sokan még ma is vissza-visszatérnek az "eredeti" GTA Vice City-be, ami 2002-ben jelent meg, vagy esetleg a 2006-os Vice City Storiest kezdik el pörgetni. Akik játszottak ezekkel a korábbi címekkel, pontosan tudják, hogy a Vice City utcáin járőröző rendőrök gyakorlatilag mindig a lehető legrosszabb pillanatban kezdték el az embert üldözni, ez pedig bizony jó okkal történt.

Valószínűleg veletek is előfordult már a játékban, hogy pár csillagos körözési szint mellett felvettétek volna a nyúlcipőt, de hirtelen rendőrautók állták el a menekülési útvonalat, és tehetetlenül csapódtatok bele a járőrökbe - hogy aztán még szépen lángra is kapjon a verdátok. Nos, ez szándékosan történt így.

Hirdetés

Obbe Vermeij, a Rockstar korábbi fejlesztője ugyanis elmondta, egészen pontosan hogyan is működött a Vice Cityben a zsaruk üldözési rendszere. A rendőrök jó messze spawnoltak, vagyis jelentek meg a játékban, pont akkora távolságra, hogy legyen idejük elzárni a menekülési utat. Ez hármas, vagy három feletti körözési szint mellett aktiválódik a játékban. Ha valahogy sikerül egyébként megúszni a blokádot, akkor egy ideig jók vagyunk, legközelebb egy perccel később fognak ismét spawnolni a rendőrök.

Az sem véletlen, hogy pontosan hol jelennek meg a rendőri akadályok, az Ocean Drive-nál például mindig a szálloda felől jönnek a kocsik, vagyis ha északról dél felé halad a játékos, akkor nem fognak spawnolni. Vermeij szerint több ilyen előre beállított helyszín is létezik, de számuk korlátozott, mert nehéz volt megvalósítani őket - körülbelül öt ilyet sikerült összehozniuk. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)