Hirdetés

Újabb nagy leépítés jöhet a Twitchnél, százak kerülhetnek utcára

|

Egy éven belül ez már a második kirúgás lesz a streaming platformnál.

Hirdetés

A Twitch az utóbbi hetekben a meztelen tartalmak körül rendezett szappanopera kapcsán hívta fel magára a figyelmet, amelyben a platform vezetősége előbb váratlanul engedélyezte a pucér tartalmakat, ám a szolgáltatást elárasztó, gyakran kifejezetten bizarr pornós kontent miatt gyorsan meg is gondolták magukat, és átlendültek a pálya ellentétes oldalára, szigorú tilalmat léptetve életbe.

A jelek szerint pedig nemcsak a meztelenség kapcsán uralkodik bizonytalanság a cégnél, hanem az üzleti oldalon is, az Amazon alá tartozó streaming platform ugyanis egy jelentős leépítésre készülhet a színfalak mögött.

Hirdetés

A Bloomberg jelentése alapján a munkaerő 35 százaléka, azaz nagyjából 500 ember veszítheti el az állását, a hírügynökség forrásai szerint pedig már akár holnap (csütörtökön) sor kerülhet a tömeges kirúgás bejelentésére. Ha valóban így alakul, ez már a második nagy leépítés lesz a vállalatnál, amely az Amazonnál végrehajtott létszámcsökkentés keretében már tavaly is megvált 400 alkalmazottól.

Az újabb kirúgási hullámot követően a Twitch dolgozóinak száma 1000 alá, körülbelül 930 főre csökkenhet, ami az egy évvel ezelőtti állomány felével egyenlő. Adja magát a kérdés, hogy ezt megsínyli-e a szolgáltatás minősége, de ha a kritikus felhasználók véleményét idézzük, annak már úgysincs hová süllyednie.

A Twitch egyébként nem az egyetlen lenne, ahol a dolgozók kiebrudalásával indul a 2024-es év, nemrég ugyanis a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Unity is bejelentette, hogy 1800 dolgozójától válik meg, teljesen átalakítva a cég működését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)