Hirdetés

Több millió dollárt fizethet a Take-Two az NBA 2K loot boxai miatt

|

Továbbra sem csillapodnak a viharok a valódi pénzért vehető random jutalmak körül.

Hirdetés

Az elmúlt években a törvényhozók és a fogyasztóvédelmi hatóságok részéről is élénk figyelem övezte a véletlenszerű játékbeli jutalmakkal kecsegtető loot boxokat, legutóbb az Európai Bizottság fejtette ki a véleményét róluk, mikor januárban közölte, hogy a fejlesztőknek világosan tudatniuk kell, hogy milyen eséllyel nyerhetünk 1-1 random elemet a dobozokkal.

Eddig a legtöbbet talán az EA volt kénytelen magyarázkodni a szerencsejátékok alapelvén működő mechanizmus kapcsán, hiszen a vállalat több pert is kapott a nyakába a FIFA Ultimate Team elképesztő bevételt generáló kártyacsomagja miatt. Most pedig egy másik népszerű sportjáték, az NBA 2K kiadóján a sor.

Hirdetés

A Bloomberg úgy értesült, hogy az év elején Illinois államban csoportos keresetet nyújtottak be a buzgó jogászairól elhíresült Take-Two ellen. Az 5 millió dolláros kártérítést követelő felperesek szerint a kiadó "tisztességtelen, megtévesztő és jogellenes gyakorlatot" valósít meg az NBA 2K loot boxaival.

A panaszosok úgy vélik, hogy a dobozok "pszichológiailag eltávolítják" a játékost a nyereményekre fordított kiadások valódi pénzügyi természetétől, és különösen veszélyesek a szüleik bankkártyáját használó gyerekekre. A Take-Two szóvivője a Bloomberg megkeresésére nem volt hajlandó kommentálni a folyamatban lévő eljárást

Nemrég egyébként videóban meséltünk nektek a free-to-play játékok pszichológiai trükkjeiről, ahol többek közt azt is elmagyaráztuk, hogy miért olyan csábítóak a loot boxok.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)