Hirdetés

Szankciókat vethet ki az Xbox a botrányban egyre mélyebbre merülő Activision Blizzardra

|

Phil Spencer egy belsős e-mailben írta meg kollégáinak, hogy az Xboxnál alaposan kiértékelik a kiadóval való kapcsolatukat.

Hirdetés

A hónapok óta tartó folyamatos, az Activision Blizzard egészét átszövő botránysorozat újabb fellángolását hozta a Wall Street Journal cikke, amiből kiderült, hogy a cégcsoportot vezető Bobby Kottick sokkal több problémáról tudott és hallgatott, mint ahogy azt korábban állította.

Ennek kapcsán nemcsak a részvényesek szólították fel távozásra az ügyvezető igazgatót, hanem a PlayStation berkein belül is komoly aggodalmakat váltottak ki a legújabb fejlemények. Amint a Bloomberg beszámolójából kiderült, kollégájához hasonlóan az Xbox divízió vezetője, Phil Spencer is reagált a helyzetre egy kollégáinak küldött körlevélben.

Hirdetés

Viszont míg a PlayStation dolgozóit csak arról tájékoztatták, hogy főnökeik felkeresték az Activision Blizzardot és megkérdezték, hogyan terveznek javítani a helyzeten, Spencer egy fokkal markánsabb fellépés lehetőségét is meglebegtette levelében.

Az Xbox-vezér e-mailjében, ami eljutott a Bloomberghez, az áll, hogy a konzolgyártó vezetőségét "felkavarták és rendkívül aggasztját a borzasztó események és tettek" amik az Activision Blizzardnál felmerültek. "Ennek a fajta viselkedésnek nincs helye az iparágunkban" - tette hozzá Spencer, de a legfontosabb állítás az e-mailben nem ez volt.

"(...) kiértékeljük az Activision Blizzarddal való kapcsolatunk minden aspektusát és folyamatosan, proaktívan fogjuk kiigazítani azt"

- jelezte kollégái felé a Microsoft alelnöke, kilátásba helyezve, hogy a hangzatos nyilatkozatok és erősen megfogalmazott kérdések mellett akár tettlegesen is elhatárolódhatnak az egyre dagadó botrányokba merülő Activision Blizzardtól.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hogy ez mit jelenthet a gyakorlatban, az egyelőre nem derült ki, de az üzleti szempontból egyébként is romló helyzetben lévő kiadónak feltehetően nem hiányzik, hogy az Amerikában komoly piaci részesedéssel rendelkező Xbox szakciókkal sújtsa őket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)