Hirdetés

Bobby Kotick távozását akarják az Activision Blizzard részvényesei

|

Kotick mellett két további vezetőségi tagtól is megválnának.

Hirdetés

Hatalmas botrány kerekedik az Activision Blizzard háza táján, ahol ugyan már hónapok óta vannak gondok, de a két nappal ezelőtt megjelent Wall Street Journal-es beszámoló azonban teljes lerombolta a kártyavárat, amit Bobby Kotick próbált foggal-körömmel egyben tartani. A jelentés szerint a cég CEO-ja több botrányról is tudott, ezeket azonban ahelyett, hogy tisztázta volna, rendszeresen megpróbálta eltusolni.

Hirdetés

Bobby Kotick eddig is egy határozottan megosztó figura volt a cég élén, a részvényesek és az igazgatótanács azonban látszólag mindenféle komment nélkül kiállt a vezető mellett. Ez most megváltozott, miután a részvényesek egy csoportja levélben kérte Kotick és két másik vezető lemondását.

"Ellentétben a vállalat korábbi nyilatkozataival, Bobby Kotick vezérigazgató tudott az Activision Blizzardnál történt szexuális zaklatásokról, támadásokról és nemi diszkriminációról, azonban nem gondoskodott sem arról, hogy felelős személyeket elbocsássák, sem arról, hogy kezelje a vállalatnál rendszerszinten fennálló ellenséges munkahelyi kultúrát."

A levélben továbbá Brian Kelly (az igazgatótanács elnöke) és Robert Morgado (vezető független igazgató) távozását is kérik, akik egyébként a cég vezetőségének legrégebbi tagjai: Kelly 1995 óta, Morgado pedig 1997 óta vállal szerepet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A részvényesek világossá tették, hogy amennyiben a három vezető nem távozik, a következő tisztújítón nem fogják őket megszavazni és a többi, egyelőre nem nyilatkozó részvénybirtokost is erre fogják bátorítani.

Az Activison Blizzard igazgatótanácsa már nyilatkozott is az üggyel kapcsolatban, elmondták, hogy továbbra is bíznak Bobby Kotick vezetésében és abban, hogy elhivatott és képes megoldani a cég problémáit. Izgatottan várjuk a következő fejezetet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)