Hirdetés

Sosem lesz vége: újabb stúdiók jelentettek be leépítéseket, köztük a Destroy All Humans! és az Outriders fejlesztői

|

Bezárásra még nem került sor, de van, ahonnan a munkatársak felének mennie kell.

Hirdetés

Jelentőségénél és az érintettek számánál fogva a Microsoft Gaminget, azon belül is főként az Activision Blizzardot sújtó tömeges leépítés került a fókuszba, ám nem csak az Xbox gyártójánál került sor elbocsátásokra idén. Az elmúlt hetekben a Behaviour Interactive, a Bossa Studios, a CI Games, a Lost Boys Interactive, a Riot Games és a Thunderful is karcsúsítást jelentett be, a minap pedig további stúdiók csatlakoztak hozzájuk.

Utóbbiak közül a People Can Fly számít a legnagyobb névnek, a néhány éve az Epic Gamesből kivált stúdió a készültség különböző fázisaiban több projekten is dolgozik párhuzamosan. A Project Maverick-et a Microsoft, a Project Geminit a Square Enix, a Project Daggert pedig a Take-Two megbízásából kalapálja, míg a Project Victorát, a Project Bifrostot és a Project Redet előreláthatóan saját erőből fogja majd kiadni. Ezekből a Gemini csapatát nyirbálták meg most, több mint 30 főnek kell távoznia, és a Kotaku úgy tudja, hogy a döntést a játék szóló kampánya fogja leginkább megsínyleni, mivel így a tervezettnél kisebb, rövidebb lesz.

Hirdetés

Ennél nagyobb arányú tisztogatásra került sor a THQ Nordicon keresztül az Embracer Grouphoz tartozó Black Forest Gamesnél, innen mintegy 50 munkatársat tettek ki, vagyis a teljes állomány felét. Azt, hogy a történtek hogyan érintik a tavaly augusztusban bejelentett TMNT: The Last Ronin fejlesztését, egyelőre nem tudni, de aligha könnyíti meg, vagy gyorsítja fel a folyamatot.

Végezetül(?) pedig a Ruiner című felülnézetes, cyberpunk lövölde mögött álló Reikon Games is azzal a hírrel "örvendeztette" meg alkalmazottai több mint felét, cirka 60 főt, hogy ideje új állás után nézniük.

Reméljük, mindannyiuknak sikerül majd a lehető leghamarabb elhelyezkedniük, de a játékipar pillanatnyi helyzetét elnézve, talán jobban teszik, ha más területen próbálnak szerencsét, már amennyiben biztos(abb) állásra vágynak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)