Hirdetés

Óriási leépítési hullámmal kell szembenéznie a magyar Zen Studiosnak

|

Az Embracer Group válsága nem kerülte el a magyar Zen Studiost sem.

Hirdetés

A magyar Zen Studios neve elsősorban kivételesen jó flipperjátékai miatt lehet ismerős sokak számára, de nem szabad azt sem elfelejteni, hogy nekik köszönhettük például az egészen különleges élményt nyújtó oldschool, körökre osztott szerepjátékot, az Operencia: The Stolen Sunt is még 2019-ben, vagy épp tavaly a Circus Electrique-et, ami egy érdekes műfaji mix lett. 

Még 2020 novemberében számoltunk be arról, hogy a THQ Nordic anyavállalata, az Embracer Group 13 stúdiót kebelezett be, köztük egy magyarral. Ez a magyar csapat pedig a Zen Studios volt, biztosnak tűnt tehát, hogy jó irányba döcög tovább a gárda szekere, elvégre kellően masszív háttér áll már mögöttük. Nos, most nagyon úgy fest, hogy a történetnek más kifutása lett.

Hirdetés

A Forbes.hu ugyanis tegnap nevük elhallgatását kérő belsős forrásokra hivatkozva azt írta, hogy brutális leépítés történt a Zen Studiosnál, a magyar csapat gyakorlatilag főállású munkavállalónak mintegy negyedét szélnek eresztette. A Forbes beszámolója alapján a 121 főt foglalkoztató Zen Studios most 36 alkalmazottat rúgott ki egy pénteken megejtett, kevesebb mint 10 perces Zoom konferenciahívás során, ahol a vezetőség gazdasági okokra és belső átszervezésre hivatkozott. A kirúgottak között volt olyan is, akitől 15 éves munkaviszony után váltak meg.

Az tudjuk már egy ideje, hogy az anyacég, vagyis az Embracer Group egy elég durva válságot él épp meg (májusban szó szerint elfüstölt a cég értékének majdnem fele,  rövid idő alatt 40 százalékkal esett a részvényeinek árfolyama, mivel az utolsó pillanatban, konkrétan az aláírás előtt bukott egy 2 milliárd dolláros üzletet), kénytelenek a topcsapatokhoz is hozzányúlni, például már a Tomb Raider fejlesztőit is elérte a leépítési hullám. Bár hivatalosan ez nem lett egyelőre megerősítve, elég valószínű, hogy az Embracer gondjai gyűrűztek el egészen a magyar Zen Studiosig.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)