Hirdetés

Nincs baja a Take Two-főnöknek azzal, hogy a Microsoft felvásárolja az Activisiont

|

Lassan tényleg pár cég irányítja majd a teljes ipart, de ettől még nem ússzák meg, hogy jó játékokat készítsenek, mondja Strauss Zelnick.

Hirdetés

Kifejezetten örül a Take-Two Interactive vezérigazgatója, hogy az Activision felvásárlásával hatalmasra nő a Microsoft. Strauss Zelnick CEO egy interjúban fejtette ki, hogy a videojáték-ipar nem kerül veszélybe attól, hogy ekkora hatalomra tesznek szert a versenytársai. Már csak azért sem, mert a Microsoftra inkább szövetségesként tekint. Még szép: a Zynga mobiljáték-óriás megvételével maga a Take-Two is megkerülhetetlen lett a piacon.

Végső soron a vásárló szavazata számít, ha pedig sikeres játékokat készítünk, ami egyébként is a feladatunk, sorakoznak majd, ezt pedig senki nem vitathatja el tőlünk. (...) Minden cím önmagában áll. Nem versenyez a többivel, és közben mégis rendkívül kompetitív. Másként fogalmazva: mindennel versenyzünk és semmivel sem. Egy játékot nem lehet csak úgy lecserélni egy másikkal.

A neokapitalista filozofálgatáson túl kitért arra is, hogy cége felkészült a válságra és az előttük álló rossz évekre: ezek szerinte az ügymenet részei.

Hirdetés

A lényeg, hogy van elég tartalékuk, hogy átvészeljék azt az időszakot, amíg a vásárlóknak le kell mondaniuk az olyan luxuscikkekről, mint a videojátékok.

A Microsoft januárban robbantotta a hírbombát, hogy rekordösszegnek számító 68,7 milliárd dollárért felvásárolja a sok egyéb mellett a Call of Duty, Diablo és WarCraft IP-ket is birtokló Activision Blizzardot, az üzletet pedig 2023. június 30-ig tervezték lezárni. A tervre azóta sorra bólintanak rá a nagy versenyhivatalok: Szaúd-Arábia után most Brazília kormánya is jóváhagyta a dealt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)