Hirdetés

Mi lesz Bobby Kotick sorsa, miután megvásárolja a Microsoft az Activision Blizzardot?

|

A gamerek körében népszerűtlen cégvezető maradása vagy távozása az egyik legizgalmasabb kérdés a nagy horderejű ügylet kapcsán.

Hirdetés

Nyugodt, nagyjából eseménytelen kedd délutánra készültünk, aztán miközben még sokan az ebédünkkel voltunk elfoglalva, a Microsoft ledobta az atombombát, jóval nagyobbat annál, mint másfél éve, amikor a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMax Mediát kebelezte be. A most már hivatalosan is bejelentett üzlet keretében - amennyiben a hatóságok jóvá hagyják - potom 68,7 milliárd dollárért megveszi az Activision Blizzardot.

A megállapodás zöld utat kapott már a Microsoft és az Activision Blizzard vezetősége részéről, ám még a részvényeseknek is rá kell bólintaniuk ahhoz, hogy ténylegesen minden akadály elháruljon az akvizíció lezárása elől. Maga a folyamat azonban sokáig elhúzódhat, Bobby Kotick az ABK (Activision Blizzard King) alkalmazottainak címzett nyílt levelében úgy számol, hogy a Microsoft következő pénzügyi évében, tehát 2022. július 1-je és 2023. június 30-a között sikerül majd pontot tenni az ügyv végére, tehát akár még másfél évig önállóan működhet a kiadó. A gyeplő ezen időszak alatt mindvégig a jelenlegi CEO kezében lesz, aki ígérete szerint ugyanolyan lelkesen veti majd bele  magát a munkába, mint 31 évvel ezelőtt, az Activision megalapításakor.

Hirdetés

Az viszont még nem eldöntött, hogy meddig folytathatja - immáron Phil Spencer felé tartozva beszámolási kötelezettséggel. A Microsoft ugyanis mindössze annyit erősített meg, hogy az átmeneti időszakban Bobby Kotick a helyén marad, a Wall Street Journal pedig forrásaira támaszkodva azt írja, a felek megállapodtak abban, hogy az ügyvezető az akvizíció lezárultát követően távozik.

Noha ennek feltehetően sokan örülnek majd egyes részvényesektől az alkalmazottakon át a játékosokig, nem fog üres kézzel kilépni irodája ajtaján, a szerződése záradéka alapján 300 millió dolláros fájdalomdíj illeti meg. Seamus Blackley, az eredeti Xbox tervezője pont a hasonló esetektől tartva kommentálta a felvásárlás hírét a Twitteren úgy, hogy rosszul van a gondolatától is, mert emiatt rengeteg pénz üti azok markát, akiknek a praktikái miatt kialakult a botrányokkal terhelt céges kultúra. Ugyanakkor bízik abban, hogy Phil Spencer irányítása alatt pozitív változások indulnak el.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)