Hirdetés

Már az USA-ban is vizsgálódnak a loot boxok kapcsán

|

Az Egyesült Államok kereskedelmi bizottsága vizsgálatot indít a loot boxok kapcsán, hogy kiderítse, szerencsejátéknak számítanak-e.

Hirdetés

Előbb-utóbb minden országnak lesz álláspontja a loot boxokat illetően. A belga hatóságok például kivetetik a játékokból a ládák valódi pénzzel történő vásárlásának lehetőségét, de olyan régiók is vannak, ahol még csak most kezdenek el vizsgálódni az ügyben. Ilyen az Amerikai Egyesült Államok is. 

Hirdetés

A Polygon számolt be arról, hogy két szenátor, Maggie Hassan és Ed Markey kérvényt nyújtottak be az Egyesült Államok kongresszusának, amelyben azt kérték, hogy nézzenek utána a loot boxok gyerekekre gyakorolt hatásának. A javaslatot elfogadták, így a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz (Federal Trade Commission, röviden FTC) került az ügy, amely szervezet meg fogja vizsgálni, hogy szerencsejátéknak, illetve károsnak minősülnek-e a játékban pénzért nyitható ládák. Hassan szenátor aggodalmát fejezte ki, hogy a kiskorúak könnyedén hozzáférhetnek a mobiljátékokban a loot boxokhoz, és példaként egy friss angol tanulmányra hivatkozott, amely kimutatta, hogy a gyerekek 30 százaléka már kapcsolatba lépett ilyen tartalommal, ez pedig kapudrog lehet a szerencsejáték-függőség felé. 

Az információk szerint a vizsgálat elsősorban a gyerkőcöket érintő veszélyekre összpontosít, nem a téma etikai oldalára, valamint a szülők számára is szeretnék megkönnyíteni a tájékozódást. Ha esetleg kíváncsiak vagytok rá, itt tudjátok visszanézni Hassan szenátor felszólalását: 

Ti mit gondoltok a loot boxokról? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)