Hirdetés

Lecsap a bóvli ajándéktárgyakra a Ubisoft és az Xbox

|

Komoly veszélybe kerülhetnek a replikákat árusító eladók és üzletek.

Hirdetés

Mindig is voltak, de az olcsó piacterek elterjedésével rendesen megszaporodtak az egyes franchise-okhoz tartozó termékek és ajándéktárgyak "nem hivatalos" változatai, így csak idő kérdése volt, hogy egy-két nagyobb piaci szereplő vezetésével lecsapjanak a jogokat birtokló vállalatok a nyerészkedőkre. A jogi lépéseket ezennel a Ubisoft és a Microsoft kezdeményezte, akik első körben a hamisított Assassin's Creed és Minecraft termékek árusítóival szeretnének leszámolni.

Egy a Ubisoft által 2023 áprilisában benyújtott panasz azt sérelmezi, hogy több személy és vállalat értékesített nem engedélyezett és hamisított Assassin's Creed tematikájú termékeket, többek között az iOffer, a Wish, és az Amazon webáruházain keresztül. A Ubisoft azzal érvel, hogy ezek a termékek "alacsonyabb minőségű utánzatok", mégis az Assassin's Creed védjegyének és designelemeinek felhasználásával próbálják meggyőzni a fogyasztókat arról, hogy hivatalos termékekről van szó.

Hirdetés

A francia vállalat hozzátette, az eladók a keresőoptimalizással játszva érik el, hogy termékeik a releváns találatok élén helyezkedjenek el, ezzel félrevezetve a vásárlókat. Megjegyzik, az eladók úgy kerülték el az ellenük irányuló korábbi jogi lépéseket, hogy álnevek alatt új eladói fiókokat regisztráltak, mi több, számos bankszámlát nyitottak, a weboldalak tárhelyét pedig az Egyesült Államokon kívüli szerverekre helyezték át. Elvileg a szállítással is trükköztek: kis mennyiségben küldték a termékeket, ezzel elkerülve az amerikai hatóságok figyelmét.

A Ubisoft az egyelőre nyilvánosság számára nem nevesített eladókat hamisítással, védjegybitorlással, valamint megtévesztő kereskedelmi gyakorlatokkal vádolja. Panaszukban azt kérik, részesítsek tartós tiltásban őket, mindemellett a hamisított árukból származó bevételekből is kártérítést követelnek.

Néhány nappal később a Microsoft is egy nagyon hasonló pert indított ugyanazon a bíróságon. Náluk a Minecraft termékek hamisítványai kerültek fókuszba, melyek az Amazon, a Walmart, illetve az eCRATER áruházakban voltak megvásárolhatók.

Azt, hogy ugyanazok az eladók szerepelnek-e a Ubisoft és a Microsoft panaszában, egyelőre nem tudni. A Microsoft a kártérítés tekintetében a Ubisofthoz hasonló kérésekkel fordult a bírósághoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)