Hirdetés

A társasjátékok mennek, a videojátékok nem futnak olyan jól Kickstarteren

|

A tavalyi évben majdnem hatszor annyi társasjátékra sikerült pénzt kalapozni, mint videojátékra.

Hirdetés

Sokféleképp adhatjuk oda fejlesztőknek előre a pénzünket, hogy megvalósíthassák ötleteiket, aztán vagy csalódás lesz a vége, vagy elégedettség. Jellemzően az előbbi, de volt már néhány játék, ami tényleg elkészült, és valóban olyan jó lett, amilyennek ígérték.

Hirdetés

Kickstarter helyett viszont manapság sokan választják inkább az Early Accesst. Jobb a fejlesztőnek, mert folyamatos visszajelzést kaphat azzal kapcsolatban, mit kéne még változtatni, javítani a játékon, emellett pedig a pénz folyamatosan dől, és jobb a játékosnak, mert hamarabb játszhat, jobban nyomon követheti a fejlesztés menetét. Aztán az már az egyénen múlik, mennyire élvezi, hogy egy félkész, bugos játékot játszik, de van, akinek már ez is elég.

Az Early Access lehet az egyik oka annak, hogy  2016-hoz képest csökkent a sikeres videojátékos Kickstarter-projektek száma. Míg tavalyelőtt 388 játékra gyűlt össze elég pénz, 2017-ben csak 358 vonzott kellő mennyiségű támogatót. Ugyanakkor míg két éve 1710 társasjáték gyűjtött sikerrel, tavaly már 2106, és a növekedés 2015 óta folyamatos.

A legtöbbet kalapozó társasjáték a Kingdom Death: Monster 1.5 lett a maga 12,39 millió dollárjával, mely lenyomta az eddigi rekorder Exploding Kittenst. Jól teljesített a The 7th Continent is, ami 7 millióval kategóriájában a negyedik lett. A Videojátékok összesen 17 millió dollárt kaptak, átlag 48 184-et, ami jelentősen elmarad 2015. 110 962-es átlagától. A legjobban teljesítő videojáték az Ashes of Creation lett 3,3 millióval.

Ti támogattatok valamit? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)