Hirdetés

Itt látható az a toxikus kultúra, amit a Blizzard nagyon nem szeretne most reflektorfényben tudni

|

A Blizzard egy volt alkalmazottjáról jelentek meg screenshotok, amelyek chaten gyűlölködő hangnemben beszél kollégáiról és vásárlóikról.

Hirdetés

Az év végéhez közeledve sem fogynak az új hírek és fejlemények az Activision Blizzard körüli botránysorozat kapcsán, aminek a részét képezte számos probléma a konkrét szexuális zaklatási ügyektől kezdve a mindennapos szemétkedésekig. Most egy újabb volt dolgozó beszélgetésein keresztül kaphatunk betekintést abba, milyen gondolkodásmód áll a toxikus munkahelyi kultúra mögött, amit sokan fel szeretnének számolni a Blizzardnál.

Ezzel a céllal gyűlölködő kommenteket bőven tartalmazó screenshotokat osztott meg a Blizzardtól azóta már kilépett, de a dolgozók közös fellépést elindítani segítő Jessica Gonzalez. Állítása szerint a "The Right Wing of Gaming" nevű Discord-szerverről vett screeenshotokon Nebu felhasználónévvel Geoff Frazier írásai olvashatók.

Hirdetés

Frazier egészen idén szeptemberig dolgozott a Blizzardnál, ahol több mint két évtizedig készített webes tartalmakat a stúdió számára. A képernyőmentéseken látható üzenetekben Nebu a munkájáról és a munkahelyéről beszél főleg, aminek kapcsán több etnikai csoportra, vagy pélául nemi hovatartozásuk szerint kollégáira is becsmérlő megjelgyzéseket tesz.

"Egy muszlim hölgy első vásárlása és rögtön egy picsaként viselkedik. (...) Legalább a férje kedves volt. Az irániak jófejek, a többi ország az, akik holtan akarnak látni minket."

- szól az egyik üzenetsor.

"A CoD és az SJW szarságok egy rossz kombináció. De azt hiszem egy csomó fekete demokrata játszik a CoD-dal, haha. A gettókban. Vagy mexikóiak. Komolyan, már csak ezt a két fajta hangot hallod a voice chaten"

- elmélkedett egy másik alkalommal.

"Amikor a sima meleg csávók már normálisnak tűnnek. Haha!"

- fűzte a képhez, amin egy transznemű Blizzard-alkalmazott látható.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nebu egyébként egy másik transz munkatársáról egy hosszabb történetet is megosztott, amiben leírja, gyanús volt neki Diane nevű kollégája, mert "minden más programozó srác fölött" teljesített a területén.

"A szent grállal állunk szemben, a kocka lánnyal, aki megveri a srácokat?"

- teszi fel a kérdést Nebu.

Majd a történet későbbi részében tisztázza, hogy természetesen nem erről van szó, hanem arról, hogy az adott kolléga transznemű, tehát lényegében egy férfi, ezért lehet olyan jó a munkájában.

"Így már mindent értettem, posztolt egy képet magáról 22 évesen, és egy kövér fehér srác volt szakállal. Ezzel állunk ténylegesen szemben, egy Steve Wozniak-félével (... ) így tudta lehagyni az összes srácot. Mert ő is egy közülük! Haha!"

- zárta a sztorit.

Ezek mellett sok más üzenetet is megosztott még Gonzalez, amiken Nebu a Blizzardot érintő kilépési hullám miatt, vagy éppen a munkahelyi kultúra megváltozását követelő munkatársak tevékenysége miatt panaszkodik - itt személy szerint is kiemelve Gonzalezt.

"Azért jöttünk a játékcégekhez, hogy ezt a fajta szarságot elkerüljük."

- írja egy alkalommal progresszívebb elveket valló munkatársairól.

Valószínűleg Fraziert, aki Gonzalez állítása szerint a Nebu felhasználónév mögött áll, az sem teszi szimpatikusabbá sokak szemében, hogy szexista és rasszista kijelentései mellett azt a véleményét is megosztotta, ami szerint a Covid19 járvány valójában nem létezik, az oltások és a maszkok pedig csak a további halálesetek előidézésére használt eszközök.

Ugyan Frazier már nem dolgozik a Blizzardnál, és egyelőre ezeknél a tweeteknél nincs több bizonyíték arra, hogy valóban ő írta a fenti sorokat, a kiemelt üzenetei jól példázzák, milyen légkör zavarta a kollégákat, és ez most nagyon nem jön jól a botrányokkal terhelt vállalatnak, aki próbálja visszahozni a renoméját a fogyasztók és munkavállalók szemében egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)