Hirdetés

Hatalmas kártérítést követel a zaklatások egyik áldozata az Activisiontől

|

A vállalat egykori alkalmazottja egy igazi sztárügyvédet hívott segítségül.

Hirdetés

Újabb fejezethez érkezett az Activision Blizzardnál dúló zaklatási botrány. Az elmúlt hetekben a cégvezető Bobby Kotick személye volt reflektorfényben, miután a The Wall Street Journal  újságírói feltárták, hogy aktívan részt vehetett a problémás ügyek eltussolásában, most viszont egy áldozat lépett elő a követeléseivel.

A vállalat Christie néven bemutatkozó korábbi alkalmazottja egy sajtótájékoztató keretében tárta fel az őt ért sérelmeket, oldalán Lisa Bloom sztárügyvéddel, aki korábban olyan közismert személyek zaklatási ügyein dolgozott, mint Donald Trump, Bill Cosby vagy Harvey Weinstein.

Hirdetés

Christie azt állítja, hogy az Activision Blizzardnál töltött 4 éve alatt rendszeresen zaklatták szexuálisan, például tapogatás, nyílt ajánlatok és a testére tett megjegyzések formájában. Az esetek bepanaszolásakor pedig felettesei úgy utasították, hogy ne forduljon a személyzeti osztályhoz, mert nem történt semmi törvénybe ütköző. Ezek után viszont nem részesülhetett a profitból származó jutalékokból, valamint megtagadták tőle a részvényvásárlást és a jelentősebb fizetésemeléseket is.

A nő most három követeléssel állt elő. Mindenekelőtt szeretné elérni, hogy a cég ne 18 millió, hanem 100 millió dolláros kártérítési alapot hozzon létre, melynek kifizetésébe az áldozatok védőit is be akarja vonni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A vállalat még szeptemberben egyezett meg az alapról az Egyesült Államok Egyenlő Foglalkoztatási Lehetőségek Bizottságával, ám a dolog majdnem kútba esett, amikor az Activisionnel szintén hadban álló kaliforniai DFEH (Department of Fair Employment and Housing) megvétózta a saját érdekeire hivatkozva.

Christie ezenkívül kötelezné a céget, hogy kérjen bocsánatot az áldozatoktól, azt pedig egy független féllel vizsgáltatná meg, hogy kit milyen karrierbeli hátrány ért az egykori munkáltatójánál. Követelése szerint az elmaradt előléptetések bepótolásával kellene kompenzálni az igazságtalanul mellőzött alkalmazottakat.

Ezzel a több fronton is támadott Activision Blizzard egy újabb szereplővel kénytelen számolni, miközben házon belül is komoly gondokkal küzd a Raven Software és más belsős stúdiók sztrájkja miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)