Hirdetés

Hiába tiltották be Belgiumban a loot boxokat, szinte semmi sem változott

|

Egy friss kutatás megmutatta, hogy hiába a loot box tilalom Belgiumban, nagyon sok játék továbbra is büntetlenül árulja őket az országban.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt hatalmas port kavart, amikor a belga kormány hivatalosan bejelentette, hogy a szerencsejáték jellege miatt illegális a loot boxok pénzért való árusítása a játékokban, de most egy friss kutatásból kiderül, hogy hiába a tilalom, nagyon sok kiadó következmények nélkül tudja figyelmen kívül hagyni a szabályzást.

Leon Y. Xiao kutatásában a 100 legnagyobb bevétellel rendelkező iPhone játékot vizsgálta meg és azt találta, hogy ezeknek a 82%-a még most is pénzt keres "véletlenszerű monetizáción" keresztül, illetve ezen játékok 80%-a 12 éves kortól játszható, ami azt jelenti, hogy gond nélkül hozzáférhetőek azon célközönség számára, akiket az eredeti törvény alapvetően védeni probált a szerencsjáték veszélyeitől.

Hirdetés

Bár a legnagyobb, leginkább széles körben ismert kiadók odafigyeltek arra, hogy az országban máshogy kezeljék a loot boxokat, úgy tűnik, hogy nem igazán tudja az ország az egész játékiparral betartatni a szabályozást (ami persze valahol érthető, ha figyelembe vesszük, hogy hány új játék jelenik meg hetente minden platformon), Xiao kutatása pedig ki is jelenti, hogy ilyen formában a törvény hamis biztonságérzetet ad mind a szülőknek, mind pedig a törvényhozóknak.

Nyilván felvetődik az a kérdés is, hogy vajon mennyire tudná megakadályozni a szerencsejáték-függőséget egy ilyen törvény, de amíg nincs egyértelműen betartva ez a szabály, addig nem tudunk tényleges, megbízható következtetéseket levonni vagy megfelelően összehasonlítani az eredményeket olyan országokkal, ahol nincs ilyesfajta szabályozás.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)