Hirdetés

Ez a két játék uralta az októberi eladásokat

|

Az október volt az újgenerációs konzolok érkezése előtti utolsó hónap, itt még könnyebb volt királynak lenni, nagyon nagy meglepetés nincs is a koronát viselő címeket nézve.

Hirdetés

A november nyilván másról sem szól, mint a PlayStation 5-ről, az Xbox Series X|S-ről és az azokhoz érkezett játékokról. Ebben a hónapban nagyot robbant a piac, de az ezt megelőző időszak közel sem volt ennyire izgalmas. Illetve mondjuk úgy, kiszámítható volt a verseny, hiszen az ősz beköszöntével mindig jön a természet biológiai órájához igazított FIFA megjelenés, ami a nem túl pozitív kritikák ellenére is keményen dominálja az eladásokat ilyenkor. 

Ahogy az várható volt, az EA focis játéka uralta az Európát, Közel-Keletet, Afrikát és Ausztráliát magába foglaló EMEAA régió eladási listáját. A második helyet a Star Wars Squadronsnak sikerült megkaparintania, ami kritikailag közel sem sikerült annyira jól, mint a Fallen Order, de bőven hozta azt, amit az űrhajós csaták (és a régi X-Wing) rajongói elvártak.

Hirdetés

A Gamesindustry.biz jelentése szerint tehát az EA címei tarolták le a piacot, de ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a Watch Dogs: Legion október legvégén jelent meg. A Ubisoft új nyílt világú akciójátéka még így is sikeresen felküzdötte magát a lista 5. helyére.

A teljes eladási toplista a következőképpen alakult:

  1. FIFA 21 (EA)
  2. Star Wars: Squadrons (EA)
  3. Crash Bandicoot 4: It's About Time (Activision Blizzard)
  4. Watch Dogs: Legion (Ubisoft)
  5. Grand Theft Auto 5 (Take-Two)
  6. Animal Crossing: New Horizons (Nintendo)*
  7. Super Mario 3D All-Stars (Nintendo)*
  8. Company of Heroe 2 (Sega)
  9. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
  10. Assassin's Creed Odyssey (Ubisoft)
  11. Mafia: Definitive Edition (2K Games)
  12. Ring Fit Adventure (Nintendo)*
  13. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  14. Minecraft: Switch Edition (Mojang)
  15. Ghost of Tsushima (Sony)
  16. Assassin's Creed Origins (Ubisoft)
  17. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch (Bandai Namco)
  18. Mario Kart Live: Home Circuit (Nintendo)
  19. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (Ubisoft)
  20. Assassin's Creed Unity (Ubisoft)

A lista a GSD adatai alapján készült, ahol számolják mind a fizikai, mind a digitális eladási adatokat, leszámítva azoknál a címeknél, ahol csillagot láttok. Ott a kiadó nem közölte a digitális számokat, így csak a dobozos kiadások alapján kerültek besorolásra.

Kíváncsiak leszünk, hogy a rengeteg AAA megjelenés után hogyan fog majd kinézni a novemberi toplista.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)