Hirdetés

Fortnite - csak idén 3 milliárd dolláros profitot termelt az Epic Gamesnek

|

A stúdió remek évet zárt, köszönhetően a battle royale őrületnek. És igen, jól olvassátok: profitról van szó, nem bevételről.

Hirdetés

Bár nem felhőtlen a helyzet a Fortnite kapcsán (ismert emberek perelnek a lenyúlt táncok miatt, hackerek szedik meg magukat), az Epic Gamesnek egyáltalán nincs oka panaszkodni. Elég kemény lehetett a céges karácsonyi buli is, ami azt illeti.

Hirdetés

Egy meg nem nevezett iparági bennfentes ugyanis azt mondta a TechCrunch-nak, hogy a Fortnite népszerűségének köszönhetően a vállalat értéke 15 milliárd dollárra nőtt, ráadásul 3 milliárd dollárnyi profitot termelt idén. Már ez is durván meglepő, de az még érdekesebb, hogy a Sensor Tower novemberi adatai szerint csak az iOS felhasználók naponta átlagosan 1,23 millió dollárt költenek a játékra, amely csak novemberben nagyjából 37 millióval gyarapította az Epic kasszáját (az Android kapcsán nincsenek konkrét bevételi adatok, csupán annyi, hogy már a megjelenéskor 15 millióan telepítették a telefonjukra). 

Az is nyilván sokat segít, hogy a játék cross-platform, így mindenki együtt szórakozhat. Egyetlen statisztikánk van ezzel kapcsolatban 2018-ból, a Super Data Research szerint csak májusban 318 millió dollárt termelt a Fortnite az összes platformon együtt. 

Brutális pénzekről van szó, és láthatóan a közönség egyelőre örömmel nyitogatja a pénztárcát, a nagy kérdés pedig az, hogy vajon az Epic mihez kezd most a rengeteg pénzével (a Valve-et kiszorító üzleti stratégia mellett). Ti mit gondoltok? Mi lenne a jó irány?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)