Hirdetés

Elhagyhatja Ukrajnát a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőcsapata, hogy újra dolgozhasson a játékon

|

A GSC Game World hosszútávú jövője szempontjából is logikus lenne, ha ugyanazt tenné, mint a Metro szériát jegyző 4A Games.

Hirdetés

Lassan egy hónapja, hogy Oroszország háborút indított a szomszédos Ukrajna ellen, és ahogy telnek-múlnak a napok úgy válik egyre rövidebbé az a lista, amin az egyelőre még nem ágyúzott/bombázott/rakétázott települések szerepelnek. A fővárosban, Kijevben működő GSC Game World fejlesztői az adott körülmények között már a támadás első napjaiban úgy döntöttek, hogy felfüggesztik a S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálatait.

Ennek eredményeként a nem sokkal korábban április 28-áról december 8-ára halasztott megjelenési dátum is tarthatatlanná vált. Lehetséges azonban, hogy a csapat meglelte a módját, hogyan vészelhetné át a háborút, és folytathatná egyúttal a fejlesztést.

Hirdetés

A cseh Level magazin újságírója, Pavel Dobrovsky egy Twitter-bejegyzésben azt állította, hogy tudomása szerint a GSC Game World a költözést fontolgatja, méghozzá Prágába. Később annyiban pontosított, hogy Prágában ugyan nem biztos, de afelől nincs kétsége, hogy Csehországban kötnek ki a fejlesztők, és nem csak egy részük, mint ahogy először írta, hanem mindannyian. Arról is értesült, hogy az átnevezett S.T.A.L.K.E.R. 2 után egy új Cossacks következik.

Mivel még egyetlen másik forrás sem erősítette meg a költözést, pláne nem maga a GSC Game World, javasolt pletykaként kezelni a leírtakat. Egyébiránt nem lenne példátlan egy ilyen döntést, hiszen a Krím-félsziget 2014-es megszállása után a szintén ukrán 4A Games (Metro 2033, Metro: Last Light és Metro Exodus) például a kijevi stúdió megtartása mellett Máltára tette át a székhelyét.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)