Hirdetés

Egy MMO-ra kért pénzt, Teslát vett belőle egy játékfejlesztő

|

Kalandos és meglepően furcsa út áll a TitanReach mögött, amiből most már jó eséllyel semmi nem lesz.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy már ti is hallottatok a TitanReach nevű MMORPG-ről, amihez az azt fejlesztő Square Root Games korábban Kickstarteren próbált meg összegyűjteni 430 ezer dollárt, ám ez nem sikerült, így más taktikához folyamodott a csapat.

Az újabb kalapozás eredményeként sikerült begyűjteni 200 ezer dollárt, és a korai hozzáférés miatt volt is némi érdeklődés a játék iránt, de végül nem jött össze a dolog, így az Unravel néven tevékenykedő vezető fejlesztő tavaly augusztusban, a játék Discord-csatornáján harangozta be a fejlesztés végét. Aztán újabb fordulatot hozott a sztori.

Hirdetés

A következő hónapban ugyanis ismét feltűnt Unravel, és bejelentette, hogy egy rejtélyes befektetőnek hála meglett a pénz a fejlesztésre. Nem sokáig örülhettek a projekt iránt érdeklődők, hiszen a fejlesztő az előző héten közölte, hogy leáll a gyártás, mert elfogyott a pénz, és nem mellesleg arra is kitért, hogy milyen, NFT-vel kapcsolatos funkciókat szánt volna a játékba. Nyilván ennek a hírnek sokan nem örültek, így megindultak a fenyegetések, a Square Root pedig bezárta a TitanReach Discord-csatornáját, eltüntette a játékot a közösségi médiából, illetve nem elérhető már a hivatalos oldal sem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Korábban egy KiraTV nevű youtuber jobban beleásta magát az MMO körüli dolgokba, és nemrég közzé is tett egy videót. Ebben többek között arról van szó, hogy a TitanReach rejtélyes megmentője azért szállt ki a buliból, mert Unravel elpazarolt 150 ezer dollárt egy megbuktott kriptovalutás befektetésre, és nem mellesleg vásárolt magának egy Teslát is.

Ezeket a nem éppen gerinces tevékenységeket elvileg discordos beszélgetések bizonyítják. A videós egyébként azt állította, hogy a játékot kisegítő befektető nem más, mint egy dél-afrikai vállalkozó, Andre Cronje, aki maga is kriptovalutával foglalkozik. Sőt, állítólag a vezető fejlesztő megpróbálta lefizetni KiraTV-t, hogy az ne nyomozzon Cronje döntése miatt.

A közösségi finanszírozás alapvetően egy hasznos dolog, számos remek játék készült már el a rajongók támogatásának köszönhetően, de ahogy azt ismét láthatjuk, sajnos ennek is van árnyoldala. Ezért is érdemes alaposan átgondolni és utánajárni a dolgoknak, mielőtt valódi pénzt adnánk egy-egy fejlesztőcsapat álmára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)