Hirdetés

Egy csoport több ezer PlayStation 5-öt vásárolt fel, csak azért, hogy nyerészkedjen

|

Összesen legalább 3500 konzol jutott hozzájuk, amiket aztán emelt áron adtak tovább.

Hirdetés

Egészen gusztustalan és sajnos nem példa nélküli az, hogy sokan már automatizált botok segítségével vásárolják fel a készleteket konzolokból, limitált számban kiadott játékokból és egyéb termékekből, amiket aztán akár kétszeres vagy többszörös áron kínálnak aukciós oldalakon. A PlayStation 5-ből és az Xbox Series X-ből egyelőre nem készült annyi, hogy a piaci igényeket teljes mértékben ki lehessen szolgálni, és még abból a kevésből is rengeteget lecsíptek a nyerészkedők.

Egy az Egyesült Királyságban működő csoport, a CrepChiefNotify épp azzal dicsekedett, hogy 3500 PS5-öt adtak el, némelyiket az eredeti ár háromszorosáért. Az első 1000-et még szeptemberben foglalták le, majd sorra húzták be a többit is.

Hirdetés

Business Insider azt írja, a CrepChiefNotify alapvetően 12 főből áll, és 40 dolláros az alap előfizetési díj, de aki minden szolgáltatást szeretne (például korai értesítést leárazásokról, vagy hozzáférést különösen ritka cuccokhoz), arról több mint 530 dollárt is legombolhatnak.

A banda menedzsere elmondta, az első karantén alatt figyelték meg, hogy az emberek röhejes dolgokat is felvásárolnak, majd eBay-en bukkannak fel az emelt árú termékek. Egy fejlesztőjük írta az általuk használt figyelőprogramot, és először kültéri jacuzzikon nyerészkedtek.

Mi továbbra is azt tudjuk javasolni, hogy legyetek türelemmel, semmiről nem maradtok le, ha kivártok januárig. Addig lehet esetleg játékot a fa alá tenni, főleg ha olyan, ami jelenlegi konzolokon is játszható, és ingyen frissül az újabb változatra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)