Hirdetés

Brutálisan sokan használták tavaly a Steamet

|

A Valve elárult pár statisztikát arról, hogy milyen volt a platformja számára 2021.

Hirdetés

Az már kiderült, hogy melyik a jelenleg legnépszerűbb videokártya a Steam felmérése szerint, viszont a Valve 2021-es évértékelőjéből - aminek megosztásával valami miatt egészen márciusig vártak - további elképesztő adatokat is megtudhattunk. Az áttekintés alapján parádés számokat produkált a rendszer: átlagosan napi 69 millió aktív játékost tudhatott magáénak, ami 132 millió egyedi havi felhasználót jelent, a csúcson pedig egyidejűleg 27,4 millió ember játszott. 

Hirdetés

Természetesen ezzel még nem ért véget az érdekességek sora: a játékosok körülbelül 38 milliárd (!) órát töltöttek a Steamen 2021-ben, ami 21 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A Valve rámutatott, hogy ez 4,3 millió évnyi játékidőt jelent. A vállalat azt is elárulta, hogy 33 exabájtnyi tartalmat biztosítottak a Steam-felhasználóknak tavaly, amit egy példával szemléltettek:

"Elég nehéz felfogni egy ekkora számot, de csak a móka kedvéért: a 33 exabájtnyi adat annyi adatot jelent, mintha az Egyesült Államok mind a 330 millió lakosa letöltött volna egy 100 GB-os játékot."

De nemcsak a játékkal töltött idő mennyisége nőtt, hanem az is, hogy a játékosok mennyit költenek: 27%-kal többet az előző évhez képest. Az új VR-felhasználók száma 11 százalékkal lett több, a teljes tábor egyharmada pedig Oculus Quest 2-t használ. Ami a kontrollereket illeti, a Steam-tagok átlagosan 48 millió darabot használnak, ami a napi játékmenetek több mint 10%-át teszi ki. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ti milyen játékokkal járultatok hozzá 2021-ben a Steam statisztikáihoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)