Hirdetés

A PlayStation ebben a generációban is a legjobban fogyó konzol

|

A PlayStation 5 nemcsak az új Xboxoknál fogy jobban, hanem a Switchnél is gyorsabban tűnik el a polcokról.

Hirdetés

Arról ugyan nem rendelkezünk pontos információval, hogy a Covid19 mekkora mértékben gátolja a boltok készleteinek feltöltését, de az biztos, hogy így sem panaszkodhatnak az új generációs konzolok gyártói az eladott mennyiség miatt. A PlayStation 5 nagyon hasonlóan fogy, mint megjelenésekor a PS4, így világszinten ebben a generációban is a Sony vezet.

Kedvező hír a Microsoftnak, hogy a Series konzolpár időarányosan jobban teljesít a One-nál, és persze a Switchről sem szabad megfeledkezni, hiszen a Nintendo hibridje iránti kereslet még mindig nem látszik lankadni.

Hirdetés

A gépek fogyásáról a VGChartz vezet egy összesítést, amit heti szinten frissítenek, ennek a sorozatnak jelent meg nemrég a huszonegyedik része is. A begyűjtött adatok szerint a megjelenésük utáni huszonegy hét alatt globálisan az Xbox Series S és Series X konzolokból nagyjából 4,4 millió darab talált gazdára, míg a hatalmas keresletet jelentő játékosbázisból közel 7,1 millió gamer jutott hozzá egy PlayStation 5-höz. Az érdekesség kedvéért a generációs váltásoktól némileg elszakadó Nintendo Switchet is bevették az összehasonlításba, ami a rajtot követően ugyanennyi idő alatt 4,6 millió eladott gépig jutott 2017-ben, tehát némileg a Microsoft eladásai előtt járt globális viszonylatban.

Míg a PS5 fogy a leggyorsabban Európában és az Egyesült Államokban is, Amerikában az Xbox nagyjából félúton jár (2,2 milliós eladással) a Sony-féle versenytársa (2,9 millió) és a Nintendo hibrid konzolja (1,75 millió) között, a mi kontinensünkön viszont fej-fej mellett haladnak a Switch és a Series S|X konzolok, mindössze 14 ezer példány a különbség a Nintendo javára. Japánban viszont egyik új gép sem rajtolt olyan jól, mint a Switch, a 21. heti adatok alapján fele annyi PS5-öt adtak el ugyanennyi idő alatt, mint Switchet, az új Xboxok pedig a Nintendo eladási adatain ka mindössze három százalékát érik el.

A PS5 egyébként ezzel a tempóval nagyjából ugyanott tart, mint a PlayStation 4, amiről huszonegy héttel és két nappal a megjelenése után jelentette be a Sony, hogy már hétmillió példányban talált gazdára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)