Hirdetés

A New York Times megvette a Wordle-t, fizetőssé válhat milliók kedvenc szójátéka

|

A játék alkotója szerint a kiadónál jó kezekben lesz a Wordle, de erről nincs mindenki meggyőződve.

Hirdetés

Alig néhány héttel ezelőtt robbant be, és gyakorlatilag letarolta a világhálót a Wordle. Az egyszerűségében nagyszerű szójátéknak hatalmas követőtábora akad Twitteren, és ha valakinek nem tetszik az angol, már magyarul is játszhat hasonlót.

Gyakorlatilag a fél internet ezt nyomogatja, nem csoda, hogy egyesek rögtön üzleti lehetőséget láttak benne.

Hirdetés

Josh Wardle, a játék alkotója jelentette be, hogy eladta az ötletet, méghozzá a New York Timesnak, akik hétszámjegyű összeget fizettek érte. Elmondta, hogy elképesztő örömöt okozott neki, hogy ilyen népszerű lett a játéka, ugyanakkor egyedül nehezen tudna megbirkózni a dologgal hosszútávon.

Bár Wardle a bejelentésben azt írja, hogy a Wordle ingyenes marad, a NYT saját beszámolójában már óvatosabban fogalmaznak. Az oldal egyébként is előfizetős rendszerrel működik, a rejtvényoldalhoz pedig szintén csak fizetés után férünk hozzá érdemben, így nem nehéz elképzelni, hogy idővel ezt is paywall mögé rejtik. Reméljük a legjobbakat!

Beszédes egyébként, hogy a Wordle legutóbbi feladványa a TEARS, vagyis "könnyek" szó volt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)