Hirdetés

A Limbo fejlesztőcsapatának alapítója szerint a Game Pass ártott új játékának

|

Nem teljesen elégedetlen, de úgy érzi, ha nem a Game Passban debütál a játéka, jobban járt volna.

Hirdetés

Dino Pattinak sokat köszönhet a független és kis költségvetésű játékok iránt érdeklődők közössége, hiszen ő a Playdead egyik alapítója, amely a Limbót és az Inside-ot hozta el nekünk. Új stúdiójával, a Jumpshippel 2022 végén adták ki a Somerville-t, és amint megjelent, azonnal elérhetővé vált az Xbox Game Pass kínálatában.

Korábbi nyilatkozatokból és elejtett mondatokból tudjuk, ez úgy működik, hogy a Microsoft előre fizet a fejlesztőknek egy egészen baráti összeget, akik így nem vállalnak pénzügyi kockázatot, garantáltan megtérül a fejlesztési költség, és még keresnek is ezen felül. Van, akinek ez elég, és örül, hogy összejött az együttműködés közte és az óriáskiadó között, és van, aki csalódottságának ad hangot.

Hirdetés

Patti a videogames.si.com-nak beszélt arról, hogy eleinte egyébként a Google Stadiát célozták meg a Somerville-lel, csak később fordultak a Microsoft szolgáltatásához. Kifejtette azt is, mit gondol a Game Passról:

"Szerintem árt az eladásoknak. Sokan csak kipróbálják [a játékot], de nem költenek rá. Nem tetszik nekik az első 10 perc alapján? Akkor ennyi volt. Egyébként bizonyára az is baj, ha nem lenyűgöző az első 10 perc. Azt gondolom, hogy [a Game Pass] nem rossz. Nem a kedvencem. Az én kedvencem a hagyományos, prémium modell, amikor egy videóval és képekkel meggyőzlek, majd megkapom a 30 dollárodat."

A Somerville egyébként nem lett kiemelkedően jó, Steamen vegyesek az értékelései, a Metacritic-pontszámai alapján pedig sem a kritikusok, sem a játékosok nem dicsérték túl. Lehet, hogy Patti és csapata mégis jobban járt így.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)