Hirdetés

A G2A is elismerte, hogy lopott kulcsokat árult

|

Belső nyomozás során derült ki, hogy az értékesített kódok egy része valóban illetéktelen módon került fel a G2A piacterére.

Hirdetés

Néhány éve visszatérő téma a G2A-n árult kulcsok legalitásának kérdése, de legutóbb 2019 júliusában robbant ki a botrány, melynek hatására az oldal megígérte, vizsgálódni fog. Eleinte független szakértőket akartak bevonni az üzemeltetők, aztán végül saját kezükbe vették az ügyet.

Hirdetés

Mostanra lett ennek eredménye. Miután a G2A felajánlotta, hogy ha bebizonyosodik, hogy lopott kulcsok kerültek a rendszerbe, az okozott kár tízszeresét fizeti ki a fejlesztőknek, a Factoriót készítő Wube Software élt a lehetőséggel, és most 39,600 dollárral lett gazdagabb. Kiderült ugyanis, hogy a Wube által gyanúsnak ítélt 321 kódból 198-at illegálisan szereztek meg és adtak tovább, a maradék pedig feltehetően más helyeken talált új gazdára.

Erről egyébként maga a G2A számolt be, viszont arról nem esett szó, hogy a továbbiakban önmaguktól is tesznek-e valamit a hasonló esetek elkerülése érdekében, vagy úgy érzik, ezzel letudták az ügyet, és folytatódhat a gyanús kódok adásvétele az oldalon, amíg nem jelentkezik újabb fejlesztő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)