Hirdetés

A Disney átad egy fontos üzletágat a Sony kezébe

|

Jelentős változás előtt áll a Walt Disney Company.

Hirdetés

A Walt Disney Company sikerének titka többek között abban áll, hogy mindig képes volt valami újjal előrukkolni, ami fenntartotta a felszínen. A számítógépes grafika térhódításáig a világ első számú rajzfilm gyártója volt, de egyeduralmának a század elején történt megtörése sem lökte le a dobogóról.

Időközben a vállalat kiterjesztette tevékenységét az ágazatban. A Disneyland néven megnyitott kaliforniai, majd párizsi élménypark, vagy a tavalyelőtt indult előfizetős streaming szolgáltatás, ha nem is mindig nyereségesek, de arra bizonyára jók, hogy a cégóriás továbbra is tényező maradhasson a szórakoztatóiparban.

 

Hirdetés

A Disney nemrégiben jelentette be, hogy egy részágazatát átadja egy másik piaci szereplőnek, a Sony Pictures Entertainmentnek. A jövőben ők fogják ugyanis gyártani és forgalmazni a Disney szellemi termékeiről készült DVD és Blue-ray lemezeket, valamint más típusú adathordozókat is.

Az üzlet részeként a Sony fogja forgalmazni, értékesíteni és terjeszteni a Disney összes új kiadványát és a klasszikusait is az Egyesült Államokban és Kanadában működő kiskereskedői hálózatokon keresztül. A streaming- platform kezelését viszont természetesen megtartja a Disney, és továbbra is saját hatáskörben kezeli.

Bár valószínűsíthető, hogy ez elbocsátásokat fog eredményezni a munkavállalók körében, de konkrétumokat még nem hoztak nyilvánosságra ezzel kapcsolatban. A megállapodást ismerő források szerint a stúdió várhatóan belső értékelést fog végezni az összes üzletrész tekintetében, amíg az átmeneti időszak tart, és ennek eredményei alapján hozza majd meg a szükséges intézkedéseket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)