Hirdetés

Ezt a PC-felújítást nem érdemes elhalasztani

|

Lehet, hogy a GeForce-ok és Radeonok drágák, de ez a házakra nem igaz. A legújabb modellekkel nem csupán dizájnban léphetsz szintet, PC-d hűtése is sokat javul.

Izgalmas és nagyon fontos, hogy milyen komponensekből épül fel egy asztali PC, de azért - mint megannyi dologgal az életben - az első pillantás is igen sokat számít. Itt pedig a rivaldafényt a számítógépház kapja, ami könnyen rossz első benyomást tehet: koszos, elavult, indokolatlanul nagy vagy éppen kicsi - egyszóval ronda.

És nem csupán a szemedet jó legeltetni egy szép, új, modern PC-házon, vagy éppen barátaid irigy pillantásait lesni elégedetten - a mai "dobozok" sok egyéb hasznos és kellemes tulajdonsággal is bírnak. Persze mindenkinek más a szép, a modern és az ideális, ezért most mutatunk háromféle Jonsbo modellt, amelyek közt mindenki találhat magának ideálisat.

Hirdetés

20 év tapasztalat

A Jonsbo márka nem biztos, hogy mindenkinek ismerősen fog csengeni, de nem szabad félni tőle, mert tapasztalt mérnökök és dizájnerek csapata alkotja a céget, akik a külső mellett a funkcionalitást és minőséget sem hanyagolták el. Kereken 20 éve tervez és gyárt számítógépházakat a cég, vagyis a stabil múlt és tapasztalat nem hiányzik, sőt, saját gyártósorral is rendelkezik, így garantáltan oda tud figyelni a teljes gyártási folyamat magas minőségére és a prémium alapanyagok használatára.

Jonsbo A4 ITX: Izmos kiskocka

Egyre több felhasználó szeretné, ha új PC-je minél kisebb méretű lenne, miközben az asztali gép teljesítményéről esze ágában sincsen lemondani. De nem csak a sebesség, a modularitás is fontos, hogy ne legyen gond beépíteni még egy SSD-t, cserélni egy VGA kártyát vagy esetben processzorhűtőt. A Jonsbo A4 egy letisztult vonalvezetésű, elegáns és minimalista ház, de már az USB 3.2 Gen2 Type-C portot is kínáló előlapján látszik, hogy nem egy alsópolcos borzalomról van szó. Épp ellenkezőleg! A 1,5 mm vastag fémváz masszív, az elülső és felső oldallapok minőségi alumíniumból készültek, a két oldallap pedig edzett üveg. A mini-ITX alaplapot fogadó ház külső méreteit meghazudtoló belső tér áll rendelkezésre a komponensek számára.

A HDD és SATA SSD-k mellett a vertikális légáramlást extra ventilátorokkal javíthatod, a CPU-t pedig akár egy 240 mm-es radiátorral szerelt vízhűtésre is bízhatod, mert ez is elfér a ház felső részében. Ha már edzett üveg oldallap, a Jonsbo mérnökei nem hagyták ki, hogy ne álló helyzetűre tervezzék a videokártya rögzítését. Ehhez természetesen a megfelelő PCIe x16 szalagkábelt is megkapod, így nagyon látványos és bivalyerős asztali PC-t építhetsz, ami a Jonsbo A4 házban minimális helyet foglal csupán asztalodon.

Elegáns középcsatár: Jonsbo UMX6 ATX

A normál méretű ATX alaplapok ideális lakhelye lehet az UMX-széria legújabb tagja, az UMX6, amely - miközben a vagány extrákat sem nélkülözi, kívülről olyan elegáns, hogy még az "almaimádók" is elismerően (és egészen biztosan kicsit irigykedve is) csettintenek, ha megpillantják.

Merthogy az alumínium ATX-méretű ház tervezésekor a külső mellett a hibátlan légáramlás volt a legfontosabb tényező, amit sikerült is megoldani anélkül, hogy az egész ház csupa fémháló lenne. Természetesen nem hiányzik az akár 360 mm-es radiátorral szerelt vízhűtések befogadása (méghozzá fiókos, kényelmes rendszerben), és még így is marad hely extra ventilátorok számára. A 4 mm-es edzett üveglapok mögött könnyedén tarthatsz pedáns rendet anélkül, hogy napokat szenvednél a kábelek elrejtésével, a tökéletes látványt pedig az unibody, lekerekített sarkú alumínium gépház adja meg.

Az előlapon bőségesen találsz portokat, így a dupla USB 2.0 és szintén dupla USB 3.0 mellett egy Type-C csatlakozás is bevethető, amely ráadásul a maximális sebességet is támogatja. A Jonsbo UMX6-ba csúcskategóriás PC-t építhetsz, amely akár E-ATX alaplapot, 169 mm magas CPU toronyhűtőt és 330 mm hosszú videokártyát tartalmaz.

Jonsbo MOD5: A vagány jövő-PC

Minek is kéne elfogadnod, hogy egy asztali PC csak klasszikus téglatest lehet? Ha igazán vagány gamersarkot tervezel, érdemes az extravagáns házak világába is benézned, ám itt rettentő óvatos legyél: sok az olyan kreálmány, amik a netes képeket csodásak, ám a valóságban olcsó kacatok pocsék szerelhetőséggel és még rosszabb hűtéssel. Nem is érdemes ilyen rizikót vállalni, csapj le inkább a Jonsbo MOD5-ös házra, ahol garantált a sok-sok döbbent tekintet és elismerő hümmögés, miközben a "gagyifaktort" is teljesen kizárod a képletből.

A MOD5 egy extravagáns, 3 mm-es alumíniumból és edzett üvegből felépített ház, amely nyitott szerkezetű és több blokkból áll. Elöl a hagyományos USB portok mellett már ott az egyre fontosabb Type-C is, a kevésbé látványosabb komponenseket, mint például a tápegységet és a HDD-ket pedig egy külön kamrába rejtheted el. Maga a gép természetesen üveg mögött csodálható meg, ahol szinte bármilyen gépet megálmodhatsz: a VGA kártya akár 400 mm hosszú is lehet, a CPU toronyhűtő 180 mm magas, ha pedig AIO vízhűtést választasz, a 360 mm-es radiátort is elnyeli a MOD5. Itt is érdemes azonban megfelelő, akár ARGB-s ventilátorokat alkalmazni, ugyanis ez a hűtés a ház első blokkjában szépen szemügyre is vehető, ami a kétoldali alumínium terelőlemezzel kiegészítve nagyon vagányul néz ki.

Az egyedi házaknál gyakran gond a problémás szerelhetőség, ám itt ez sem okoz majd fejtörést. A takaró oldallapok könnyedén leszedhetők, a csavarok többsége ujjal is kitekerhető, így pillanatok alatt hozzáférhetsz bármely komponenshez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)