Hirdetés

Gangstar: West Coast Hustle - iPhone/iPod Touch teszt

|

A gengszterélet előnyei és hátrányai.

Hirdetés

A Gameloft már egy ideje sikerrel viszi a Gangstar sorozatot mobiltelefonon, azonban a Gangstar: West Coast Hustle nagyon is eltér kistesóitól. Aki egy igazi GTA klónra vágyik, az megtalálja, amit keres. Igaz, iPhone-ra és iPod Touch-ra az egyetlen eddig megjelent Grand Theft Auto rész, a Chinatown Wars pont hogy visszanyúl a gyökerekhez. Ha valami, akkor a Gangstar a hardcore játékosoknak készült.

A játékban ezúttal a fiktív Los Angelesben találjuk magunkat egy félresikerült rablás után, és egyből bele is csöppenünk az ottani alvilágba egyik barátunk társaságában. A Gangstar: West Coast Hustle le sem tagadhatná, hogy főbb ötleteit a Grand Theft Auto sorozatból merítette: a szabadon bejárható terület, az autólopás, a fegyveres párbajok, a pénzgyűjtés mind-mind emlékeztetnek minket a nagy öregre. Több mint 50 küldetésen keresztül kell megélni történetünket, melyek egyrészt néha túl könnyűek, másrészt rövidek, de még így is 6-7 óra játékidőt biztosítanak. Ráadásul a rövidség nem is feltétlenül baj, hiszen ha nincs sok időnk játszani, akkor is meg tudunk csinálni egy-két küldetést, bár hardcore játékosként azért 10 perces küldetéseket elvártam volna minimum. Találhatunk mellékküldetéseket is, úgy, mint a versenyzés, taxizás, rendőrségi meló, betegszállítás, vagy kaja kihordás. A menüből sok mindent elérhetünk, indíthatunk küldetést, ha lusták vagyunk, vásárolhatunk fegyvereket (de van, ami csak a boltban kapható), kölcsönözhetünk autót, vagy épp megvesztegethetjük a zsarukat.A pénzzel soha nem lesz gond, ugyanis mindig elegendő kerettel rendelkezünk köszönhetően a küldetésekért kapott jutalom mértékének.

A játék egyik kritikus pontja az irányítás, ugyanis erőteljes megszokást igényel. Kanyarodásnál háromféle mód közül választhatunk, van a mozgásérzékelős kanyarodás, a kormánykerékkel történő érintős, illetve a csúszka, ezek közül az első a leghasználhatóbb véleményem szerint. A sebesség szabályozására két módszer áll rendelkezésünkre, vagy a pedálokkal, vagy egy csúszkával szabályozhatjuk járművünk gyorsaságát. Emellett még találunk egy célkeresztet, amivel kilőhetünk a kocsiból, illetve egy másik gombot, amivel ki tudunk ebből szállni. Gyalogosan baloldalon egy kar, jobb oldalon pedig egy célkereszt van, fent tudjuk váltogatni a fegyvereket, illetve alkalmanként megjelenik egy interakció gomb, mellyel be tudunk menni a jelölt helyekre, vagy beszállni járművekbe.

A Gangstar: West Coast Hustle grafikájára nem lehet panasz, bár néha képes furán kinézni, de hát nem lehet minden tökéletes. Rádióállomásokat is hallgathatunk, de akár saját zenénket is importálhatjuk. Ha a játék összképét nézzük, egy kísérleti GTA-klónról beszélhetünk, ami a továbbiakban biztosan fejlődni fog, ám egyelőre még bőven van mit javítgatni rajta.

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)