Hirdetés

Walking Dead - perrel fenyegetik a spoilerező rajongókat

|

Az AMC televíziós csatorna jogi lépéseket helyezett kilátásba azokkal szemben, akik idő előtt ki akarják szivárogtatni a Walking Dead sorozat fejleményeit. A spoiler bűn!

Hirdetés

A jelek szerint a tévécsatornák egyre kevésbé tűrik ha gátlástalanul spoileres információkat szivárogtató alakok tevékenységét (ha éppen nem ők maguk rontják el a meglepetést saját közösségi oldalukon, volt már erre példa). Szeptemberben az HBO keményített be, és töröltette egy youtuber videóit, aki belső hírforrásból idejekorán értesült a sorozat történéseiről, és erről egyik feltöltött anyagában beszélt is. Most pedig az AMC lebegtette meg, hogy elég csúnya perre számíthatnak azok, akik Walking Dead spoilerekkel dobálóznak az interneten. 

Minden Walking Dead-rajongó izgatottan várja a sorozat hetedik évadát, de elképzelhető, hogy vannak olyanok is, akiknek nem lesz meglepetés például az sem, kit ölt meg Negan. Egy The Spoiling Dead Fans nevezetű csoport ugyanis úgy tűnik, minden információt megszerzett a következő szezonról, így nagyon valószínű, hogy Negan áldozatának kilétét is ismerik. Az AMC ennek már a lehetőségétől is a falra mászik, az említett rajongó csoport Facebook oldalán pedig ez a közlemény olvasható: 

"Két év után az AMC végre elért hozzánk! Ez azonban nem egy olyan kérésben nyilvánult meg, hogy ne posztoljunk információkat Lucille [Nega baseball ütője] áldozatáról, nem is egy baráti kísérlet volt a kompromisszumra, hanem egy felszólítás a jogsértés beszüntetésére, és fenyegetés egy perrel az AMC Holdings LLC ügyvédje, Dennis Wilson által. Azt mondták, semmiféle jóslásba sem bocsátkozhatunk Lucille áldozatával kapcsolatban. Álláspontjuk szerint egy ilyen találgatás, jóslás a szerzői jogok megsértésének minősül."

Ezek alapján az AMC nem csak akkor fog odacsapni a csoportnak, ha ők konkrétan elárulják, kit vert péppé Negan, hanem akkor is, ha sejtelmes utalásokat tesznek rá. És a dolog végül be is vált, a The Spoiling Dead Fans némi hiszti közepette bedobta a törölközőt.

Tagjai végül úgy döntöttek nem éri meg kockáztatni csupán azért, hogy idejekorán ellőjék a hetedik évad eseményeit. Szintén Facebook oldalukon írták, hogy az AMC napokon át zaklatta őket, családjukat és munkáltatóikat, sőt nem csak a csoport Facebook oldalára, hanem személyes profiljaikra is posztolgatott a csatorna. Állításuk szerint ők a sorozat rajongói, nem pedig olyan fickók akik profitszerzésen munkálkodnak. Mondandójukat ezzel zárták:

"Ha úgy gondoljátok, hogy ez olyan beszari alakokká tesz minket, akik leborulnak az AMC előtt, akkor ám legyen."

A The Spoiling Dead Fans persze azért próbálja árnyalni a dolgot, egy posztba például arra hivatkoztak, hogy ők csak "sikerük áldozatai lettek" és nem is értik miért történik ez az egész velük. Szerintetek melyik félnek van igaza?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)