Hirdetés

Végre kiderült, egészen pontosan kik és hogyan mehetnek moziba

|

Szükséges a védettségi igazolvány felmutatása, de nem mindenki számára.

Hirdetés

A kormány tegnap közzétette a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fázisával kapcsolatos pontos rendelkezéseket, ezekből pedig az is világosan kiderül, ki és hogyan látogathatja például a hazai mozitermeket.

A most meghozott intézkedések szerint "a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára több, eddig bezárt helyszín válik látogathatóvá".

Hirdetés

A Magyar Közlönyből kiderült továbbá az is, hogy "a megnyíló helyszíneken a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek".

Mindez azt jelenti, hogy a 18 éven felüliek védettségi igazolványukkal felvértezve mehetnek filmeket nézni, velük pedig gond nélkül elmehet egy 18 éven aluli kiskorú is. Fontos kiemelni, hogy a kiskorúak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel mehetnek tehát moziba. A mozik egyébként 23 óráig tarthatnak nyitva, utána minden más üzlethelységhez hasonlóan zárniuk kell. 

Semmiképp se feledkezzetek el arról, hogy a védettségi igazolvány csak útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal együtt érvényes, ezen okmányok valamelyikét sem szabad tehát otthon felejteni. A fenti rendelkezések "a négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lépnek hatályba". Ma 3 millió 680 ezer beoltottnál tartottunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)