Hirdetés

Túl durva lett volna Zack Snyder Star Wars-filmje

|

A rendező ötleteivel más bajuk is volt a Disney döntéshozóinak.

Hirdetés

Az Igazság ligáját is jegyző Zack Snyder rendezésében még idén a mozikba kerülhet a Rebel Moon című sci-fi, ami izgalmas űroperának ígérkezik. A filmes azonban eredetileg a Star Wars-univerzumában képzelte el a sztorit, amelyet azonban mégsem a Disney, hanem a Netflix égisze alatt forgatnak.

Erre az a magyarázat, hogy Snyder forgatókönyvét egyszerűen túl durvának találták a Star Wars világához képest, ráadásul az eddig ismert szereplők egyike sem tűnt volna fel benne, ami egy ilyen, sokmilliárd dolláros franchise esetében kellő indok lehet ahhoz, hogy ne kapjon zöld utat a projekt.

Hirdetés

Snyder nemrég az Empire magazinnak adott interjújában mondta el, hogy a Rebel Moon ötlete eredetileg a Csillagok háborúja világában játszódó történetként pattant ki a fejéből, hozzátéve, hogy valójában Akira Kurosawa A hét szamuráj című moziját szerette volna átültetni egy sci-fibe. A rendező nem sokkal azután mutatta be az ötletét a Lucasfilm fejeseinek, hogy a Disney felvásárolta a produkciós céget. Snyder azonban kerek-perec kijelentette, hogy nem szeretné egyik Star Wars-karaktert sem látni a filmjében, kizárólag a saját sztoriját szeretné elmesélni, ráadásul különösebb finomkodás nélkül: elképzelése szerint egy R-besorolású, azaz olyan alkotás képe lebegett a szeme előtt, amelyet 17 éven aluliak csak felnőtt kísérővel nézhetnek meg. Ilyesmiről persze hallani sem akartak a Disney és a Lucasfilm háza táján, így került a projekt a Netflixhez.

A Rebel Moon sztorija egy fiatal nőt követ, akinek harcosokat kell toboroznia, hogy megvédje békés kolóniáját a despota Balisarius inváziójától. A filmben olyan nevek tűnnek majd fel, mint Sofia Boutella, Charlie Hunnam és Djimon Hounsou.

Snyder forgatókönyve egyébként elképesztően hosszú volt, 172 oldalt tett ki. Emiatt a történetet kettévágták, ennek első részét mutatja majd be a Netflix december 22-én. A rendező azt is elárulta, hogy egyből két verziót is készít majd a műből: egy olyat, ami a szélesebb közönséghez szól, illetve egy kizárólag felnőtt nézőknek szóló változatot.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)