Hirdetés

Továbbra is tarol a Godzilla x Kong: Az új birodalom

|

A második hetet is remekül zárta a MonsterVerse legújabb mozija.

Hirdetés

Saját kritikánkban úgy fogalmaztunk, hogy a bevételi téren történő esetleges alulteljesítés lehet csak az egyetlen vészharang a stúdió számára, hogy a Godzilla x Kong: Az új birodalom után a MonsterVerse elengedje az utóbbi pár film súlytalan irányát, és esetleg visszatérjünk az első Godzilla és Kong mozik hangulatához, erre viszont a friss számok tükrében nem sok esély látszik, ugyanis a Godzilla x Kong minden korábbi elvárást és becslést felülmúlt a pénztáraknál, sőt úgy tűnik, hogy ez a lendület nem is törik meg.

Bemutatását követő második hétvégéjén is nagyon szép számokat hozott ugyanis a Godzilla x Kong: Az új birodalom, amelyeknek köszönhetően a film az Egyesült Államokban már 135 millió dolláros, világszinten pedig 361 milliós bevételnél jár.

Hirdetés

Mindez úgy jött össze, hogy nem kevesebb mint 31 millió dollárt termelt most hétvégén az USA-ban a film, ez 60%-os visszaesést jelent a 80 milliós nyitóhétvégéhez képest - ez a szám egyáltalán nem mondható rossznak annak tükrében, átlagosan mennyire szoktak visszacsúszni a nézőszámok ilyenkor.

Az amerikai bevételek egyébként pont most érték el a film produkciós költségét, de nem szabad elfelejteni, hogy itt azért nem lehet simán csak egyenlőségjelent rakni a két szám közé. Igen, 135 millióból forgott a Godzilla x Kong: Az új birodalom, de ehhez még hozzájön nem kevés marketinges költség is, bevételi fronton pedig a film által összekalapozott pénzből le kell még vonni a mozik és a helyi forgalmazók részesedését is. Mégis, az amerikai számok nagyon fontosak, mert a bevételből itt jön vissza a legnagyobb százalék a stúdiónak, nagyjából a kifizetett jegyárak fele.

A mozis matekot egyébként ebben a cikkünkben részletesen is kibontottuk régebben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)