Hirdetés

Tom Holland nyíltan beszélt az alkoholproblémájáról

|

Számos pályatársához hasonlóan a Pókembert játszó színésznek is meggyűlt a baja az alkoholfüggőséggel.

Hirdetés

A Marvel Filmes Univerzum Pókemberét játszó Tom Holland ugyan még csak 27 éves, de már közel 20 évnyi színészi karrier van a háta mögött, melynek keretében az Uncharted kasszarobbantó feldolgozásával is jelentős sikereket könyvelhetett el, most pedig a drámai húrokat pengető The Crowded Roomban igyekszik bizonyítani a sokoldalúságát.

A londoni születésű színész élete azonban nem csak a sikerről és a csillogásról szól: egy nemrég adott interjúban felfedte, hogy alkoholproblémával küzdött.

Hirdetés

A vallomás a podcaster Jay Shatty műsorában hangzott el, ahol Holland beavatta a hallgatóságot, hogy más britekhez hasonlóan mindig is sokat tudott inni, az alkoholizmusával kapcsolatos felismerésre viszont csak 2022 elején jutott el, egy különösen erősre sikeredett december után.

"Csak arra tudtam gondolni, hogy igyak valamit. Már az ébredéskor is ezen gondolkodtam. Néztem az órát, hogy mikor lesz már dél. Nagyon megijedtem ettől."

- mondta a színész, aki végül csatlakozott a 2022 januári száraz hónap-kihíváshoz, ami olyan jó hatással volt rá, hogy végül meghosszabbította az önként vállalt absztinenciát a június elsején esedékes születésnapjáig.

"Mire eljutottam június 1-jéig, egész életemben akkor voltam a legboldogabb. Jobban tudtam aludni. Jobban tudtam kezelni a problémákat. Az olyan dolgokat, amelyek rosszul sültek el a forgatásokon, és amik általában kiakasztottak volna, már könnyebben tudtam kezelni. Sokkal tisztább lettem mentálisan. Egészségesebbnek és fittebbnek éreztem magam."

Az alkoholmegvonás pozitív tapasztalatai hatására a színész feltette magának a kérdést, hogy miért is vált az ital rabszolgájává, amely a mélyponton már olyan súlyos volt, hogy a társasági eseményeken sem tudta jól érezni magát, amíg nem dobott be legalább néhány sört. Holland viszont immáron másfél éve tiszta, az interjúban pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy az alkohol társadalmi elfogadottsága miatt mélyen "a radar alatt" marad a függőség veszélye és a fogyasztás többi negatív hatása.

Pókember mindezek ellenére azt mondja, hogy senkire sem akarja rábeszélni a józanságot, annak viszont örülne, ha arra inspirálna valakit, hogy kevesebbet igyon.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)