Hirdetés

Tényleg ennyire nem tud mit mutatni a DC filmes fronton?

|

A Marvel évekre előre felvázolta a menetrendet, a DC viszont még a jövő évi projektjeit is távol tartotta a San Diego Comic-Contól.

Hirdetés

Eddig sem volt titok, hogy nincs minden rendben a Warner Bros. Discovery háza táján. A két cég összeolvadása egy méretes adóssággal indította el az új időszámítást a médiaóriás életében, ezt pedig valahogy le kell dolgozni. Megszorítások vannak itt kérem szépen, nem is kis mértékben. Ennek esett áldozatául például az HBO Europe sajátgyártású sorozatainak nagyja (például a magyar A besúgó is). Mozis fronton is szépen sorban lelőtték azokat a projekteket, amiknél rezgett a léc, hogy ezek tényleg sikeresek lehetnek, így törölték az HBO Maxra szánt Wonder Twins adaptációt.

A San Diego Comic-Con remek lehetőséget biztosított volna arra, hogy a stúdió azért valamilyen szinten megvillantsa, jönnek még itt DC Comics képregényeken alapuló szuperhősös mozik, nem kell félni, a Marvel mellett nekünk is van jövőképünk. A helyzet viszont az, hogy az idei két bemutatójuk, a Black Adam és a Shazam! Az istenek haragja előzetesein túl nem mutattak nekünk a világon semmit sem.

Hirdetés

Vannak filmek, csak kellemetlen lenne beszélni róluk

Nézzük meg gyorsan, hogy áll a DC mozis naptára a jövőre nézve. A DC Extended Universe (DCEU) filmes univerzum új szereplőjeként elvileg még idén bemutatkozik Batgirl, aki nem a mozikban, hanem az HBO Max streamingplatformon fog debütálni. Ez pont egy olyan projekt, amivel elvileg minden rendben van, szóval akár meg is lehetett volna belőle villantani valamit, elvégre eddig nagyjából forgatási lesifotókkal kellett beérnie Barbara Gordon rajongóinak. 2023 első felében viszont már olyan filmek érkeznek a jelenlegi tervek szerint, melyek kapcsán jelenleg egy panelbeszélgetést összehozni maga lett volna a PR-katasztrófa. 

2023. március 17-én fogják ugyanis bemutatni az Aquaman and the Lost Kingdomot, melyben nem csak a címszereplő Jason Momoa tér vissza, hanem Aquaman szerelme, Mera is, akit ugyebár Amber Heard alakít. Valószínűleg az utóbbi hónapokat a világtól teljesen elvonulva töltötte az (és ő járt jobban), aki nem tud róla, hogy milyen csúnya per zajlott Heard és volt férje, Johnny Depp között, ráadásul a történet még mindig nem ért véget, mivel mindketten fellebbezni akarnak. A Warner illetékesei a tárgyalás során is nyomatékosították, hogy Amber Heard nem tekinthető főszereplőnek a második Aquaman filmben, ő csupán egy mellékkarkater, akit egyébként korábban már ki is akartak rúgni, annyira nem passzolt Momoához. Végül azonban vele forgatták le a filmet, amibe a jelek szerint utólag nem akarnak belenyúlni. A promóció megkezdésével viszont tényleg nem árthat, ha várnak kicsit, hátha csillapodnak a kedélyek. 

Még szerencsétlenebb helyzetben van a 2023. június 23-ra tervezett The Flash mozi, ami koncepcióját tekintve végtelenül izgalmas, ez a film hozza be ugyanis a DCEU világába a multiverzumot, és felbukkan benne többek között Michael Keaton, mint egy párhuzamos valóság Batmanje, valamint Sasha Calle is debütál, mint Supergirl, illetve visszatér Batmanként Ben Affleck, Zod tábornokként pedig Michael Shannon. A probléma nem is velük van, hanem a címszereplővel. Barry Allent, vagyis Flasht az az Ezra Miller alakítja, aki az utóbbi időben botrányt botrányra halmozott. 2020-ban fojtogatni kezdett egy nőt az utcán (erről felvétel is készült), az idei év elején pedig többször is letartóztatták, majd egy kiskorú lány befolyásolásával, megfélemlítésével és bántalmazásával vádolták meg. Hallani lehetett egy bizonyos vermonti farmról is, ahol Miller egy 25 éves anyukával és annak kisgyerekeivel él együtt, miközben kannabiszt termeszt - a gyerekek elvileg gépfegyverek, puskák és pisztolyok között játszanak, az egyik egyéves gyermeknek állítólag a szájából kellett kivenni egy éles lőszert.

Amber Heardöt még talán valahogy távol lehetett volna tartani a rendezvénytől, de nincs olyan forgatókönyv, ami szerint le lehetett volna bonyolítani a The Flash panelbeszélgetését úgy, hogy a címszereplő nem ül a színpadon. Nagyon nehéz dolga van a Warnernek, mivel a film gyakorlatilag készen van, de egyáltalán nem kizárt, hogy tovább fogják halasztani a bemutatót, hátha elkezdenek a nézők felejteni, és Miller sem tapossa válogatott baromságokkal még tovább az egykori karrierjét. Felmerülhet a jeleneteink újraforgatása is ötlet szinten, de ez elképesztően drága lenne, hiszen ő a főszereplő.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A jövő ködbe vész

2023. augusztus 18-án még mozikba kerül a tervek szerint a Blue Beetle, amit eredetileg a Batgirlhöz hasonlóan az HBO Maxra szántak, de végül úgy döntöttek a Warner fejesei, hogy megérhet, ha a mozikban próbál szerencsét a film. Ezt követően azonban egy hatalmas ködös massza van csak a rajongók szeme előtt, miközben a Marvel egészen 2025 végéig kiterítette a lapjai nagyját. Tudjuk, hogy készül a Matt Reeves-féle Batman folytatása és a 2019-es Joker film is kapni fog második részt, de ezek pont olyan projektek, amik nem részei a DCEU-nak. Annak a DCEU-nak, aki elveszítette az alapjait lerakó Zack Snydert, és a stúdió nemrég kijelentette, hogy semmilyen formában sem akarják tovább vinni Snyder egykori vízióját.

Kósza tervek persze akadnak. Sasha Calle elvileg visszatér majd egy önálló Supergirl filmben. Valamikor jönni fog a Wonder Woman 3  Patty Jenkins rendezésében, és The Amazons címmel egy spin-off is formálódik.  Még a 2020-as DC FanDome-on bejelentették a Static Shock mozit. 2021-ben hallottunk először egy esetleges Black Canary  filmről, kósza hírek szállingóztak egy Gotham City Sirens moziról, ügyködnek elvileg egy Zatanna  adaptáción is, és hosszú ideje várjuk azt a Nightwing  mozit, amiről még 2017-ben cikkeztek először. Ezek a filmek és filmötletek viszont nem többek ígéreteknél és terveknél. 

A Warnernek nincs pénze kísérletezni, nincs egy saját Kevin Feige-je, aki rendet teremt a kreatív káoszban, és sajnos még szerencséje sincs olyan színészekkel a porondon, mint Amber Heard és Ezra Miller. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)