Hirdetés

Tényleg 9 órás lesz az Avatar 3? James Cameron reagált

|

Pletykák keringtek az interneten arról, hogy az Avatar 3 háromszor hosszabb lehet, mint A víz útja: a rendező most tisztázta a dolgokat.

Hirdetés

Véges az az idő, amit az ember egy helyben képes tölteni úgy, hogy figyelni is tudjon: nem véletlenül van szünet a hosszabb színházi előadásokban, és javasolják azt az ülőmunkát végzőknek, hogy bizonyos időközönként álljanak fel mozogni. A filmesek többnyire meg is maradnak a három óra alatti időintervallumban, amivel könnyebben meg tud birkózni a nézők koncentrációja (és húgyhólyagja).

De azért akadnak olyan rendezők is, akik a művészi szabadság zászlaja alatt tömörülve páros lábbal rúgják át ezt a lélektani határt. Az utóbbi időben ilyen volt a Megfojtott virágok és az Avatar: A víz útja is, de szerencsére egyik sem érte el a 4 órás játékidőt. Ez hamarosan megváltozhat?

Hirdetés

A világhálón terjedtek olyan feltételezések James Cameron egy-egy nyilatkozatát továbbgondolva, miszerint a rendező egy kilencórás vágatot készített az Avatar 3-ból. Cameron a Temple of Geeknek reagált a pletykára, és elárulta, hogy mi az igazság: 

"Nincs kilencórás nyers vágat! Puskát dugnék a számba, ha valaha is ilyet csinálnék. Nem, annyit mondtam, hogy kilenc órányi anyagról van szó, ami nem egy filmé, hanem Avatar 3-é, az Avatar 4-é és az Avatar 5-é. 3 óra filmenként. Valahogy ebből lett egy kilencórás film... El tudod képzelni? Lelőne engem [Jon Landau producerre mutat]."

A rajongóknak tehát be kell érniük olyan hosszúságú filmekkel, mint amilyen a 2022-es Avatar: A víz útja (3 óra 12 perc) volt, cserébe viszont az Avatar 3 esetében már az utómunka zajlik, leforgatták az Avatar 4 egyes jeleneteit, és Cameron már az Avatar 5 utánra tervez, szóval ha továbbra is ilyen népszerű marad, akkor nem egyhamar ér véget a franchise.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)