Hirdetés

Még az Avatar 3-at se láttuk, de James Cameron már az Avatar 5 utánra tervez

|

A legendás rendező persze tisztában van vele, hogy át kell majd adnia a stafétát.

Hirdetés

James Cameron jelenleg az Avatar 3 utómunkáival van elfoglalva, hogy 2025 decemberében sort keríthessen a premierre, azonban ezzel még messze nincs vége a történetnek: már a 2029 decemberére betervezett Avatar 4 egyes jeleneteit is leforgatták a fiatal szereplők miatt, hiszen azok nőnek, mint a bolondgomba, és a történetben lesz egy nagy időbeli ugrás. 

John Landau producer tavaly már az Avatar 5-ről is osztott meg részleteket, amelyben elárulta, hogy fontos szerepet fog játszani benne a Föld is. Ha minden jól megy, ezt 2031 decemberében láthatjuk majd, viszont - attól függően, hogyan teljesítenek a korábbi részek - nem ér vele véget a franchise. 

Hirdetés

Az 51. Saturn Awards díjátadón a People magazin készített interjút James Cameronnal, aki elárulta, hogy máris vannak ötletei az Avatar 5 utánra, hiszen lehetetlen nem új történeteken gondolkodni, amikor egy egész filmes univerzumot talál ki valaki. A rendező azonban tisztában van vele, hogy idén már 70 éves lesz, és nem fogja tudni ezt a végtelenségig csinálni: 

"Már az ötödik filmet is teljesen megírtuk, és vannak ötleteim a hatodikhoz és a hetedikhez is, bár valószínűleg akkor már átadom a stafétát. Úgy értem, a halandóság engem is utolér. De élvezzük, amit csinálunk, imádjuk. Remek emberekkel dolgozhatunk együtt."

Cameron kifejtette, hogy addig fog dolgozni az Avatar szérián, amíg csak teheti, mert nem látja értelmét annak, hogy eldobjon egy olyan IP-t, amelyhez az emberek rendkívül kötődnek. Inspirációként a Star Warst és a Star Treket említette, valamint azt a tényt, hogy George Lucas és Gene Roddenberry addig bővítették az univerzumaikat, amíg a rajongók vissza akartak térni hozzájuk. Cameron elismerte, hogy tudja, az Avatar egy "fiatal univerzum", de ha azt akarják, hogy kulturális mérföldkő maradjon, "minden szívüket és energiájukat bele kell önteniük". 

Nem ez az első alkalom, hogy a rendező felhozza ezt a témát: 2022 júliusában azt találta mondani, hogy mivel más projektek is izgatják, idővel (lehet, hogy a harmadik vagy negyedik film után) átadja a stafétát egy olyan rendezőnek, akiben megbízhat, ugyanazon év decemberében pedig belengette a visszavonulását is. Akkor azt mondta, hogy még 5-6 filmet szeretne készíteni, mielőtt nyugdíjba menne, amik közül valószínűleg három Avatar-folytatás.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)