Hirdetés

Közelebbről is megismerhetjük a Star Wars: The High Republic főszereplőit

|

Több jedi lovag és mester is kapott pár sornyi bemutatót, illetve friss képeken is megnézhetjük a Köztársaság Fénykorának nemes hőseit.

Hirdetés

Szépen lassan közeledünk az első Star Wars: The High Republic kiadványok őszi megjelenéséhez, a regények és képregények érkezése előtt viszont természetesen bőségesen megszór még bennünket a Lucasfilm gárdája különböző kisebb-nagyobb infókkal. Most épp abba nyertünk betekintést, hogy kik körül bontakozik majd ki a cselekmény, azaz kik lesznek a Köztársaság Fénykorának legfontosabb jedi mesterei és lovagjai. 

Hirdetés

A szőrös melákok rajongói ezúttal picit csalódni fognak, ugyanis a korábban leleplezett vuki jedirőlBurryaga Agaburryról most nem esik szó, de azért így is érdemes lesz elolvasni a következő karakterleírásokat. Michael Siglain, a Lucasfilm kiadásért felelős egyik kreatív vezetője nem győzte hangsúlyozni, hogy a High Republic korszak egy reményekkel teli, optimista időszak volt a galaxis életében, mikor kétség sem férhetett ahhoz, hogy minden jedi jó és nemes - nem véletlenül hasonlítják ugyebár őket folyamatosan a kerekasztal lovagjaihoz.

Az alábbi karakterbemutatók tükrében is teljesen világos, hogy nem csak öltözetük, hanem jellemük terén és feddhetetlen, fényárban úszó hősökként jelennek meg a jedik a Baljós árnyak mozifilm előtt 200 évvel játszódó történetekben. Aztán persze majd kiderül, hogy az események mozgatórugója, az eddig csak pedzegetett titokzatos kataklizma esetleg hogyan változtat mindezen. Ezt persze még nem tudhatjuk, de a mesterek és lovagok ismertetőjére azért már rávethetjük magunkat. Ez következik most. 

Avar Kriss

Avar Kriss már ismerős lehet a keményvonalas Star Wars-rajongóknak, elvégre egy holokron formájában már találkozhattunk vele a Marvel kiadásában megjelent Star Wars: The Rise of Kylo Ren képregényben. Avar a jedik legtisztább, legnemesebb példája, aki minden megpróbálja a jót látni az emberekben és minden szituációban. Sosem helyezi magát mások elé. Lelkesedik a peremvidéki életért, és a változásokért, amit ez elhozhat. Inspirálja azokat, akik együtt szolgálnak vele a határvidéken. Könyörületes, nem hisz a dogmákban, és bármikor kész feláldozni magát másokért. Avar Kriss valóban a legjobb a legjobbak között. A Light of the Jedi regény (vagyis az első Star Wars: The High Republic kötet) borítóján ott feszít társaival, szóval ebben a könyvben biztosan olvashatunk majd róla is. 

Loden Greatstorm

Loden egy twi'lek jedi mester, aki a rend legjobb tanítói közé tartozik. Erős és bölcs, ugyanakkor nincs híján a humorérzéknek sem. Életének minden pillanatát új lehetőségként kezeli arra, hogy megtanulhasson valami újdonságot, folyamatosan képezni akarja magát, és azokat, akik körülötte vannak - különösen igaz ez a padawanjaira. Egy igazi apa/tanárfiguráról van tehát szó, akinek kezei közül még sok potenciális hős kerülhet majd ki a Star Wars: The High Republic történetei során, nem mellékesen sárga/arany fénykardja is remekül néz ki. Szintén szerepel a Star Wars: The High Republic borítóképén. 

Keeve Trennis

Keeve egy fiatal, bajkeverő jedi, akiről úgy tartják, hogy még nagy jövő állhat előtte, de csak akkor, ha képes hinni saját magában. Gyors észjárású, viszont jóval megfontolatlanabb, mint amilyennek lennie kéne. Mindösszesen pár hete avatták jedi lovaggá. Rajongásig imádja Avar Krisst, akinek összes nagyobb múltbéli tettét kívülről fújja. Eltökélte, hogy bizonyítani fog Aver és az összes többi legendás jedi előtt, akik a Starlight Beacon űrállomáson teljesítenek szolgálatot, de előtte még meg kell tanulnia azt is, hogyan bízzon meg önmagában legalább annyira, amennyire az Erőben is bízik. 

Stellan Gios

Stellan egy végletekig optimista, nagy tiszteletben álló jedi mester. Avar Krissen keresztül került be a jedi rendbe, azonban sokszor külön utakon kell járniuk, más megbízatásokat kapnak a rendtől vagy magától a köztársaságtól. Viszont mikor együtt dolgozhatnak a nemes hősök, senki sem állhat az útjukba. Erős a kapcsolata az Erővel, természetes tehetsége van a tanításhoz. Jelenleg a távoli Caragon-Viner bolygón található jedi templom helyőrségén állomásozik. Külön figyelmet érdemel fegyverének klasszikus, lovagi kardokat idéző keresztvasa, ami a jelek szerint elég gyakori volt ebben a korszakban, több jedinél is megjelenik ez a dizájn. A Star Wars: The High Republic regényben ő is szerepelni fog a borító alapján. 

Vernestra "Vern" Rwoh

A mirialan fajba tartozó Vernt nemrég avatták csak fel jedi lovaggá, korábban Stellan Gios padawanja volt. Keményen és elkötelezetten dolgozik a jedi rend céljaiért, kiemelkedik kortársai közül. Tizenhat éves korában nemzedékének egyik legfiatalabb lovagja lett. Arra törekszik, hogy beilleszkedjen a felnőttek közé, miközben jó példát is akar mutatni a fiatalabb jedik számára. Justina Ireland ifjúsági regénye, az A Test of Courage borítóján láthatjuk őt, szóval minden bizonnyal ez a történet róla szól majd. 

Egyelőre ennyit árultak el nekünk a Star Wars: The High Republic hőseiről, akik az ígéretek szerint végtelenül emberiek lesznek - ez persze jellemükre, nem pedig fajukra utal. Remélhetőleg hamarosan még többet megtudunk majd az új kiadványokról, illetve a jedik mellett végre szóba kerülnek a titokzatos rosszfiúk, vagyis a Nihil nevű "űrviking" banda is.

Nektek hogy tetszenek az eddigiek alapján az új szereplők?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)