Hirdetés

Állítólag ez volt a Star Wars: Skywalker kora eredeti forgatókönyve

|

Egészen meglepő dolgokat is tartalmazott a Colin Trevorrow által írt forgatókönyv, amit végül elvetettek.

Hirdetés

Mielőtt J.J. Abrams a Star Wars: Skywalker kora fedélzetére lépett, hogy szakképzett tűzoltóként rendet tegyen (már amennyire itt rendet lehet tenni) a saga záróakkordjában, még Colin Trevorrow (Jurassic World) tartotta kézben a projektet, aki szokásos alkotótársával, Derek Connolly-val együtt dolgozott a lezáráson. Össze is hoztak egy forgatókönyvet, amely - bár végül Abrams és Chris Terrio újraírták - megmaradt az utókor számára. Legalábbis a Redditen azt állítják, hogy kiszivárgott Trevorrow elképzelése, és ezt többek között a The A.V. Club is hitelesnek véli. Spoileresen folytatjuk, ezért ha még nem láttátok a Skywalker korát, csak saját felelősségre olvassatok tovább. 

Hirdetés

A forgatókönyv 2016. december 16-i verziójának (ami egy héttel Carrie Fisher halála előtt volt) kiszivárgott részletei alapján Trevorrow változata a Baljós árnyak legendássá vált zenei tétele után a "Star Wars: Duel of the Fates" munkacímet kapta és már a felúszó nyitószöveg egészen más helyzetet vázolt volna fel, mint amit végül láthattunk. Ebben a verzióban az Első Rend néhány bolygó kivételével már a teljes galaxist uralma alá vonta, halállal sújt bárkit, aki lázadni merészel, továbbá ellehetetlenítette a kommunikációt a szomszédos rendszerek között. Mindez arra a veszélyes lépésre kényszerítette a Leia Organa vezette Ellenállást, hogy a kuati hajógyárból egy csillagrombolót ellopva csapást mérjenek Coruscantra és egy elrejtett Jedi-jeladót aktiválva megkerüljék a kommunikációs blokádot, így összehívva a szövetséges erőket. A hajógyárba BB-8 és Rose Tico - aki állítólag az egyik legfontosabb karakter a sztoriban - szivárognak be, hogy Finn, Poe és Rey segítségével, valamint robbanószerrel megakadályozzák a gyártást, de a terv meghiúsul, az Első Rend megakadályozza a robbantást. Némi harc után - amiben Rey a duplapengés fénykardjával vesz részt - Poe, Finn, Rey, Rose és BB-8 megszöknek egy Eclipse-osztályú csillagrombolót elkötve, a kudarcot pedig a Ren lovagjai Vaughn admirálison torolják meg. 

Coruscant már rég nem az az élettel teli város, mint amilyennek megismertük, az új épületeket húztak a régi köztársaság art deco stílusú szerkezeteire. A bolygó az Első Rend uralma alá került, a polgárok között mindennapossá váltak az összetűzéssel kísért fosztogatások. Hux immáron kancellárként irányít és kivégezteti az árulónak kikiáltott Bisc Kovát, aki az Ellenállásnak segített csillagrombolót lopni. Hux Selleck parancsnokkal együtt találkozik több idegen hadúrral, az Első Rend szövetségeseivel, akik tisztában vannak azzal, hogy Rey lehet az utolsó Jedi. Tudni akarják, hová tűnt Kylo Ren, ám a Hux által ismert információk kimerülnek annyiban, hogy Ren valami olyasmit keres, ami hatalmas erővel bír. Coruscant mellesleg a későbbiek során is fontos szerepet kap, elvégre itt található a korábban említett jeladó, amelyért az Ellenállás egyik csapata (Rose, Finn, R2-D2 és C3PO) felel, míg a másik (Rey, Poe és Chewbacca) homályos okok miatt megpróbál találni valakit, aki segíthet eldönteni az utolsó Jedinek, hogy mit kell tennie.

Mialatt az A-csapat sikeresen behatol a Jedi templomba, aktiválja a jeladót, értesíti galaxis szerte az ellenállókat (kaptunk volna egy Bossk cameót is), majd az Első Rend közbeavatkozásakor elmenekül, addig a B-csapat a Knife 9-cel, a Ren lovagok űrhajójával a nyomában végül eléri a Bonadan bolygót. Itt Poe elviszi Rey-t egy látnokhoz, aki segít az emlékekből információt előbányászni, és a víziókon keresztül rálelni Kylo Ren tartózkodási helyére. Ekkor bukkannak fel a Ren lovagok, akiket Rey látványos fénykard-párbajban legyőz, majd a Mortisra utazik (erről később). Sor került volna még egy hatalmas coruscanti csatára is, amelyben az Ellenállás erői csaptak volna össze az Első Renddel az űrben és a bolygón egyaránt: a szkript szerint a planétán Finn, R2-D2 és C3PO felkelést szítanak, míg az űrcsatába többek között Chewbacca is bekapcsolódik egy X-Winget irányítva, Lando pedig a galaxis csempészeit szólítja harcba. Rose sem úszta volna meg egyébként az eseményeket, az a sors várt rá, hogy elfogja és megkínozza a Első Rend, mielőtt még bárki a kiszabadítására siethetne.

Fontos különbség az is, hogy Trevorrow és Connolly olvasatában nem Palpatine volt a történet főgonosza. Sőt, nem is támadt volna fel, hanem halott maradt volna a Jedi visszatér eseményei után. Az antagonista szerepét a legfőbb vezérré váló Kylo Renre osztották, aki Darth Vader mustafari kastélya után kutatott egy Darth Maul-szerű droiddal - miközben Luke Skywalker szelleme kísértette - és felfedezett volna egy holokront, amelyet maga Palpatine hagyott hátra Vadernek. Ebben az Uralkodó arra utasítja egykori tanítványát, hogy az keresse meg Palpatine mesterét, Tor Valumot a Remnicore rendszerben és fejezzék be a kiképzését (Valumot egyébként egy 7000 éves lovecrafti lényként írják le, de hogy ő lenne-e Darth Plagueis, az nem világos). Rennek olyan izgalmas jeleneteket is szántak, mint hogy mandalori fémből kovácsol magának maszkot - amely a holokron megsemmisülésével ráolvadt volna az arcára, fájdalmát Leia is megérezte volna - és a Dagobah-i eseményeket megidézve harcol a hallucinációként megjelenő Darth Vaderrel, egy alkalommal pedig édesapja, Han Solo is felbukkant volna. De nem csak Ren karakteríve ígérkezett változatosabbnak, Luke-nak is sokkal nagyobb szerep jutott volna, ahogy Erő-szellemként folyamatosan próbálja a fény felé terelgetni Ben Solót és segíteni Rey-nek befejezni a kiképzését. 

Abból is érezhető, hogy a Duel of the Fates sokkal szorosabban kapcsolódott volna Az utolsó Jedikhez, mint ahogyan azt a Skywalker kora tette, hogy például Rey és Ben még messzebbre kerültek volna az elavult Jedi-Sith beskatulyázástól. Mikor Kylo Ren kerül szóba a Leiával való beszélgetés során, melyben Rey kifejti meggyőződését, hogy maradt még benne jóság, akkor az egykori hercegnő úgy hivatkozik a lányra, mint aki "valami teljesen újra" hivatott és akinek a saját útját kell járnia. Lényeges információ, hogy ebben az interpretációban Rey nem Palpatine unokája, hanem szimplán egy "senki", miként azt Az utolsó Jedikben is hallhattuk.

A fordulatot az jelentette volna, hogy a szüleit Kylo Ren mészárolta le Snoke parancsára, ezért a kettejük közti enyhíthetetlen feszültséget csak egy grandiózus párbaj képes feloldani, amire a Mortis nevű rejtélyes bolygón kerítenek sort. A klónok háborúja sorozatban már látott planétán megjelent volna Luke, Obi-Wan Kenobi és Yoda szelleme is, hogy még utoljára megpróbálják Bent a jó útra téríteni, ám már túlságosan messzire távolodott a fénytől, így kudarcot vallanak. Végül Ren meghal, az Első Rend pedig vele bukik. 

Ezek tehát annak a szkriptnek a részletei, amelyet állítólag Colin Trevorrow és Derek Connolly talált ki a Star Wars: Skywalker kora előtt, Duel of the Fates címen. Noha az elhangzott információkat jó ideig biztosan nem fogják hivatalos úton megerősíteni vagy cáfolni, ti azért áruljátok el kommentben, hogy ez a változat jobban tetszett volna-e a véglegesnél. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)